Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

Трета поредна шампионска титла спечели Цветелина Цонева за горнооряховската борба

  21.09.2020 11:37
Трета поредна шампионска титла спечели Цветелина Цонева за горнооряховската борба

За трети пореден път състезателката на Клуба по борба „Локомотив” Цветелина Цонева е шампион на България по борба за момичета. Племенницата на треньора Пламен Дончев прибави ново злато към колекцията си от Държавния лично-отборен шампионат по борба за момичета и кадетки, провел се в Бургас на 18 и 19 септември.

Над 120 състезателки от 35 клуба участваха в шампионата в двете възрасти. Цветелина се бори в най-многолюдната категория – 54 кг при момичетата, където се конкурираха 14 състезателки.

В първия кръг Цветелина отказа Любов Антова от Плевен. В следващата си среща тя тушира Неслихан Нуриева от „Мадарски конник” (Шумен). На полуфинала се повтори финалът от зимното първенство в Горна Оряховица, противопоставил Цветелина Цонева на Галина Стоянова от клуб „Станка Златева” (Сливен). Срещата отново беше оспорвана и една от най-интересните за цялото състезание. Цветелина поведе още в началото и не позволи обрат, печелейки с 6:5.

След този своеобразен финал преди финала за Цветелина не беше проблем да спечели и златото, побеждавайки с технически туш Десислава Иванова от Самоков. Цялото семейство на шампионката я подкрепяше по време на състезанието и те първи, заедно с треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев, поздравиха своята шампионка.

Доволни сме много. Цветелина проведе отлично всичките си срещи и това е в резултата на сериозния труд, който тя полага на тренировките. Цвети има огромно желание да върви напред и да се развива и, дай Боже, един ден да стигне до златните медали от големите първенства, не скриха радостта си треньорите.

Цветелина има още една година в тази възраст и сега реално се бори с по-големи момичета от нея. От тази година тя е ученичка на ПГЛПИ „Атанас Буров” и треньорският щаб изрази специални благодарности за директора Георги Иванов заради подкрепата на спортните таланти в училище.

След поредното успешно представяне Цветелина е поканена да участва в лагер на националния отбор за кадетки, където треньори са Станка Златева и Симеон Стаев от Средец. Лагерът е от 22 септември до 6 октомври в Сливен. Надяваме се, че ще се включи с присъщия си хъс и желание да учи и ще натрупа полезен опит, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Цветелина Цонева шампион Николай Ганев Пламен Дончев Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати