Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

С нов председател, обновен Управителен съвет и нов отбор в „А” група мъже започва новият сезон за баскетболния „Локомотив”

  18.09.2020 10:36
С нов председател, обновен Управителен съвет и нов отбор в „А” група мъже започва новият сезон за баскетболния „Локомотив”

След няколкомесечно прекъсване баскетболен клуб „Локомотив“ събра  отново своите състезатели и започва усилена подготовка на отборите за участие в държавното първенство на БФ Баскетбол във възрастовите групи 12, 16 и 19-годишни.

Старт на състезателната година ще дадат най-малките момчета – 10 г., които ще участват във фестивал мини-баскетбол на 26 и 27 септември в гр. Габрово.

Изненадата в този сезон е новосформираният мъжки отбор, който ще вземе участие в „А” група на Българска Баскетболна Лига. Към състава са привлечени ветеранът и национален състезател Пеньо Нацкин и небезизвестният в баскетболната среда Фуруа Брендакс. Клубът участва и с втори мъжки отбор в „Б” група. В състава, освен вече познатите ни лица от изминалите три  години, ще намерят място и част от юношите.

През изминалата седмица беше проведено и Общо събрание на клуба, на което настоящият председател Мариана Кушева, поради лични съображения, освободи ръководния пост и съвсем логичен и правилен избор за всички присъстващи беше одобрено единодушно предложението Зоран Мамучевски, член на УС и състезател в мъжката група, да заеме съответната позиция.

Мариана Кушева сподели, че в последните 2-3 години той оказва изключителна подкрепа в организацията, развитието и  просперитета на клуба. „Убедена съм, че изборът е правилен и предстои една доста интересна година за нас. Промените са съвсем естествени на този етап, клубът има нужда от идеи, нови и съвременни виждания, радвам се, че човек като Зоран Мамучевски – ерудиран и с утвърдена позиция  в обществото, прие това предизвикателство и е най-добрият избор за нас.“

„Играта, идеите на треньорите, самият клуб и хората в него ми легнаха на сърце. Вярвам, че с общи усилия ще работим в правилната посока, ще затвърдим постигнатите позиции, ще надградим и ще се изкачим на едно по-високо стъпало. Постигането на още по- високи спортни резултати ще се случи с промяна в подобряване условията на работа на треньорския състав, повишаване на квалификациите, осигуряването на материално- техническа база  и привличането на нови хора към нашата дейност. Благодарен съм, че родители и настоящото ръководство  ми гласуват доверие и съм убеден, че заедно ще вървим напред с общата кауза баскетболът да се популяризира и клубът да се  утвърди в града ни като водещ. Затова предприехме и крачка напред като привлякохме професионални състезатели в мъжката ни част, което  дава и възможност за приемственост кадети-юноши-мъже  и изграждането на един елитен отбор“, коментира новият председател.

В състава на Управителния съвет единодушно бе избран и  влиза  треньорът на юноши 16 и 19 годишни Цвятко Тръвнев, който през изминалите 8 години е изцяло отдаден на дейността на клуба. Състезател в мъжкия отбор, той успя да изведе своите момчета на челни позиции в регионалните групи и в Североизточна конференция. „Искам и се надявам да имаме възможност тази година да надскочим постигнатото от предходната, вярвам в нашите момчета,  виждам в тях желанието и стремеж към победа. Промените в състава на отборите ни изправя пред трудности, периодът на прекъсване в създалата се обстановка  е в наш ущърб, но надявам се ще успеем да наваксаме пропуснатото време с по-интензивни тренировки.

Съвсем скоро баскетболен клуб „Локомотив“ официално ще обяви съставите на различните възрастови групи, техните треньори и ръководители.

БК „Локомотив“ отбеляза своя 10-годишен юбилей през 2019 г. с организирането на редица състезания, като най-зрелищното събитие беше стрийтбол турнир през м. юли в нашия град. Годините на усилен труд вече дават своите резултати, бавно, но уверено организацията търпи промени, вложеният труд на треньорите Ваня Маринова, Лидия Костадинова и Митко Тончев дават резултати.

На любителите на играта,  ръководството на клуба обещава силен старт на сезона, атрактивни срещи, интересни двубои,  нови мероприятия и развитие на спортната организация. Клубът благодари  на Община Горна Оряховица за безусловната подкрепа , както и на фирмите, които подпомагат  дейността на сдружението, като SolarHome заема челна позиция и ще бъде основният спонсор на  елитната „А“ група.


Ключови думи
Баскетбол Локомотив Зоран Мамучевски Мариана Кушева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати