Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Пожарникари и спасители демонстрираха техника и оборудване пред деца в Горна Оряховица

  17.09.2020 11:33
Пожарникари и спасители демонстрираха техника и оборудване пред деца в Горна Оряховица

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново стартира Седмицата на пожарната безопасност, която по традиция се провежда ежегодно през месец септември и с която се отбелязва професионалният празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР - 14 септември.
Ден след началото на учебната година, в двора на Районната служба в Горна Оряховица местните огнеборци демонстрираха пожарна техника и оборудване. Демонстрацията бе съвместна със служители от Сектор „Специализирани оперативни дейности“ при Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и доброволците към Общината, а на нея присъстваха деца и младежи от ДГ „Елена Грънчарова“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Г. Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“. Пред децата служителите демонстрираха спасяване на пострадал от III етаж по метода „тролей“, гасене на пожар в сграда, спасяване на пострадал с автомеханична стълба от силно задимено помещение, гасене на тава с възпламенена леснозапалима течност и гасене на пожар посредством лафетен струйник на пожарен автомобил.
Търновските огнеборци също отбелязаха Седмицата на пожарната безопасност в парк „Дружба“, където присъстваха деца и ученици от ЦДГ „Здравец“ и ОУ „Патриарх Евтимий“. Демонстрации бяха извършени и пред децата от детските градини „Слънчо“, „Чиполино“ и „Калина Малина“ в Свищов, „Сава Цонев“ в Стражица и детска градина „Първи юни“ в с. Раданово, община Полски Тръмбеш. За тях пожарникарите бяха подготвили атрактивни игри с противопожарна тематика, демонстрации с пожарна техника и др.
Проведените мероприятия се превърнаха в истински празник за най-малките, като най-голям интерес предизвика възможността да изпробват лично противопожарните струи с вода и да разгледат отблизо пожарните автомобили.

Сн. РС ПБЗН - Горна Оряховица


Ключови думи
РСПБЗН Горна Оряховица демонстрация
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати