Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

Петър Петков спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба за кадети

  16.09.2020 11:45
Петър Петков спечели сребро за „Локомотив” от Държавното по борба за кадети

Със сребърен медал, спечелен от Петър Петков, се поднови състезателния сезон за Клуба по борба „Локомотив”. След дългото прекъсване заради противоепидемичните мерки състезателният живот за борците отново набира скорост с държавните лично-отборни шампионати.

130 състезатели от 32 клуба се събраха от 11 до 13 септември в Сливен, за да определят шампионите в Държавния шампионат за кадети в свободния стил. Горнооряховският „Локомотив” участва с 4 състезатели, като Петър Петков постигна най-голям успех, завоювайки среброто в кат. 71 кг.

Кат. 71 кг. се оказа най-многолюдната и Петър трябваше да направи пет схватки, докато стигне до медала. Жребият за първия кръг не беше благосклонен към горнооряховския клуб и противопостави още на старта двамата състезатели на „Локо” – Петър Петков и Мартин Маринов. Петър спечели с технически туш и продължи с победа и във втория кръг над Мустафа Мустафа от клуб „Станка Златева с 6:2 точки. В четвъртфиналната фаза Петков се наложи над Стивън Христов от АСК „Сливен” в много оспорван двубой, а на полуфинала състезателят на „Локо” отстрани Алпай Ферад от Караманци с 5:2. Във финала обаче Петър допусна да бъде разконцентриран и победен от Радомир Стоянов от „Берое” (Стара Загора).

Достигайки до финала, Петър изтегли своя съотборник Мартин Маринов до репешажите, но Мартин загуби от Мустафа Мустафа и отпадна.

В кат. 60 кг. Денислав Папов тръгна много силно с две победи. В първия кръг се наложи над Хюсеин Хюсеин от клуб „Бургас”, а след това тушира Али Бозали от Асеновград. В третия кръг обаче загуби от бъдещия шампион Дянко Дянков от „Берое” и не можа да се възползва и от шанса си за репешажите, където отстъпи на Димитър Атанасов от „Черноморец” (Бс). Така остана на 7-мо място в категорията, където се конкурираха 18 борци.

Четвъртият състезател на „Локомотив” – Христо Христов в кат. 51 кг остана девети.

Това е първото ни състезание след дълго прекъсване, което няма как да не се е отразило на подготовката и психическата стабилност. Доволен съм от Петър Петков, който показа израстване и желание да върви напред и да се развива в борбата. Само на финала допусна няколко грешки, но с повече труд и воля и те ще бъдат преодолени. Денислав Папов започна добре, но и той, а и останалите имат върху какво да поработят. Но аз вярвам, че ако полагат достатъчно труд в тренировките, резултатите няма да закъснеят, коментира треньорът Николай Ганев.

Поредицата от държавни шампионати продължава с дамското първенство в Бургас, където Цветелина Цонева е голямата надежда на „Локо” за медал. След това са юношите 18-20 години в Сливен. На 2 и 3 октомври Горна Оряховица ще приеме шампионата за деца в свободния стил, като се очакват над 300 състезатели. Цикълът трябва да завърши с първенствата за мъже в Ловеч и за момчета в Петрич.


Ключови думи
борба кадети Петър Петков Николай Ганев Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати