Петък, 19 Мар 2021
            
Общество

Празник за 270 деца и техните родители беше първият учебен ден в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

  15.09.2020 16:50
Празник за 270 деца и техните родители беше първият учебен ден в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” е единственото горнооряховско училище, което си позволи празник за всички свои ученици и техните родители в първия учебен ден. Просторният двор на Трето основно дава възможност всички да бъдат заедно в празничния ден и заедно с това да спазят необходимите предпазни мерки. По същия начин на най-новото като база училище в Горна Оряховица ще бъде по-лесно да приложи тактиката за разделяне на потоците в сградата, за да не се засичат различни класове и възрасти.

270 деца призова днес училищният звънец след дълго отсъствие от класните стаи. 33 са първокласниците тази година. Училището има и една подготвителна група.

Всички те се събраха заедно, заедно със своите родители в двора на празнично украсеното училище. Дворът беше разчертан така, че да има достатъчно разстояние между всеки и в същото време всеки да вижда празничната програма на своеобразната естрада.

Паша Димитрова поздрави учениците от името на Община Горна Оряховица, а директорът Маргарита Атанасова посрещна своите възпитаници с емоционално обръщение.

Честит празник на всички, които носят училището в сърцата си като спомен, като потребност, като очакване. Училището не е само сградата, училището е светът, в който ще получите духовно богатство, знание и приятели. Ще изградите взаимоотношения, които остават за цял живот.

Грамотността и знанието правят човека свободен. Свободен да мечтае и да сбъдва смело мечтите си. Свободен да мисли и отстоява себе си, каза на учениците си Маргарита Атанасова.


Ключови думи
ОУ Св. св. Кирил и Методий Горна Оряховица Маргарита Атанасова първи учебен ден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати