Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Доброволците от „Засади дърво” подготвят ново залесяване в Горна Оряховица

  09.08.2020 14:33
Доброволците от „Засади дърво” подготвят ново залесяване в Горна Оряховица

Доброволците от „Засади дърво – Горна Оряховица” подготвят нова кампания за залесяване през есента и набират средства, за да закупят необходимите им материали.

Групата се организира във Фейсбук и вече има няколко успешни акции в парк „Никола Петров” и на други места в града. Акциите се правят два пъти в годината - късна есен и ранна пролет, съобразно вегетацията на дръвчетата. След засаждането доброволците продължават да се грижат за своите фиданки. Имат подкрепа от „Гората.бг”, които предоставят фиданките. За да си купят лопати, чукове, колчета, връзки и други необходими за каузата консумативи, доброволците се опитват да наберат средства чрез https://bg.helpkarma.com/.

„Искаме да направим информационна бюлетина, в която да е описано как е правилно да се засаждат дръвчетата. Ще бъде от полза и закупуването на една шатра, която да е като сборен пункт на събитията. Целта ни е да засадим колкото се може повече дръвчета и не само в Горна Оряховица, а и в околните градове. Успоредно със засаждането искаме и да облагородим парковете и с пейки за отдих. За децата ще направим малки самозалепящи се стикети с надпис „Днес някой стои на сянка, защото друг отдавна е засадил дърво”, обясняват идеята си от „Засади дърво – Горна Оряховица”.


Ключови думи
Засади дърво - Горна Оряховица залесяване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати