Сряда, 17 Мар 2021
            
Светски

Великотърновският фен клуб „Вино и любов” последва Веско Маринов до морето

  08.08.2020 16:56
Великотърновският фен клуб „Вино и любов” последва Веско Маринов до морето

Феновете на Веселин Маринов от Велико Търново последваха своя земляк и по време на петте му морски концерта в края на юли и началото на август и споделиха емоциите си от общуването със своя любим изпълнител.

Каварна, Варна, Царево, Созопол и Бургас бяха дестинациите, където феновете на може би най-обичания български изпълнител можеха да се насладят на тазгодишния спектакъл, озаглавен „Снимка от лятото”.

„29-ти юли бе изключително емоционален ден. Това не бе просто началото на ежегодното лятно турне, а може би най-дългоочакваният концерт за феновете на Веско, неговия екип и самия Веселин Маринов. Както винаги сърдечен и откровен, Веско сподели за вълнението и трепетите, които е имал, преди началото. Бурните аплодисменти, топлите усмивки и букетите цветя обаче много бързо разсеяха всички тревоги и Веско и неговият екип се раздадоха на 100%, оставяйки публиката в захлас. Присъствали сме на много концерти, но този носеше специален заряд, който все още продължава да ни кара да настръхваме....”, това бяха думите, които написаха в страницата си почитателите на Веселин Маринов от Великотърновския фен клуб „Вино и любов” след първия концерт от турнето в Каварна.

Много силен спектакъл се получи на следващия ден във Варна. Там изненада на Веселин Маринов поднесоха момчетата от „Ударната група”, които винаги впечатляват с атрактивния си вид, изключителен хъс и весело настроение. Този път младите хора бяха дошли с розови тениски с лика на големия творец, а на главите си бяха сложили корони. С тях имаше дами с жълти рокли, които започнаха да се разхождат пред сцената по време на един от най-големите нови хитове „Лятна жълта рокля”. Това провокира Веско да прекъсне песента по средата и да поиска да я изпее отново, този път обаче покани момичетата с жълти рокли да се качат при него на сцената. Получи се прекрасен импровизиран момент, който ще остане задълго в историята. Зарядът и настроението на публиката се повиши до такава степен, че танците в публиката продължиха до края на концерта.

На 3-ти август в Царево бе може би най-магичният концерт. Този път сцената бе изнесена на брега на морето, а Веско пееше на фона на омайния пъстър залез, който нашари морето и къщичките в далечината. Красивите багри бяха последвани от огромна пълна луна, която изгря точно над сцената. Пленителните природни гледки сътвориха идеален фон за нежните песни, които Веско поднесе заедно със своя „импровизиран оркестър от музиканти”, както той сам го нарича. В тази най-лична част от спектакъла Веско, заедно със своите колеги: китариста Симеон Илиев, барабаниста Бисер Овчаров и големия български композитор Светослав Лобошки, омагьосаха публиката със стари и по-нови шлагери, където хората пяха популярните песни заедно с музикантите.

Много специално бе гостуването в Созопол. Навръх рождения си ден на 4-ти август Веселин Маринов изнесе концерт в един от най-красивите градове на българското черноморие. След първата песен на сцената излезе целият екип от танцьори и музиканти, пеейки „Happy birthday” и поднасяйки торта на рожденика. Развълнуван от изненадата, Веско остана без думи. Концертът продължи с още по-голям заряд. Сцената се изпълни с кошници, цветя, подаръци, поздравителни картички и слова от фенове, приятели и, разбира се, ръководството на Община Созопол. На концерта присъстваха представители и от многобройният софийски фен клуб, които често радват Веско с присъствието си в различни градове в България.

Финалният концерт бе в Летния театър на Бургас на 5-ти август. Тук голямата изненада поднесе самия Веселин Маринов, изпълнявайки за пръв път чисто нова песен по музика и текст на големия бургаски музикален творец Стефан Диомов. В анонса преди песента Веско сподели, че винаги е мечтал да изпее негова песен и е безкрайно щастлив от възможността да представи вече включената в проекта за нов албум песен „Виждам те до мен”. Бурна, весела и магнетична, песента остави публиката в екстаз и бе последвана от много бурни аплодисменти. Веско сподели, че  не е спирал да работи и заяви пред своите почитатели, че подготвя грандиозни планове занапред. В края на всеки концерт Веско отделяше няколко минути, в които поднасяше своите огромни благодарности на своя екип от танцьори и музиканти. Не забравяше да отдаде специално признание на момичетата от денс група „Модел”, които омайваха с нежните си и много женствени танци, както и на музикантите Симеон Илиев, Бисер Овчаров и Светослав Лобошки, заедно с които Веско поднасяше част от песните си по един по-специален, пленителен и много въздействащ начин. Не на последно място Веско изказваше своите благодарности и към Общините, които въпреки трудните обстоятелства, подкрепиха концертите и подариха на своите съграждани и гости тези незабравими мигове.

През 2021 г. българският трубадур ще празнува 40 години на сцена. За този юбилей той е предвидил да издаде специален албум, в който да помести най-големите си шлагери, както и да обиколи градове из цяла България, където да изнесе грандиозни спектакли.


Ключови думи
Веселин Маринов концерти фен клуб Вино и любов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати