Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Подписан е договорът по проекта "По-добра паркова среда в гр. Горна Оряховица”

  11.07.2020 08:12
Подписан е договорът по проекта \

Договорът по проект "По-добра паркова среда в гр. Горна Оряховица” е подписан, информират от Общината. Общата му стойност е  1 473 685,56 лв. безвъзмездна финансова помощ, от които 1 252 632,73 лв. (85%) са от Европейския фонд за регионално развитие, а 221 052,83 лв., или 15%, са национално съфинансиране.
 
Реконструкцията на парк “Градска градина“ ще спомогне за удовлетворяване на нуждите на целевите групи, преките бенефициенти и косвените бенефициенти - около 60 000 човека, за привлекателна, модернизирана, достъпна и безопасна градска среда в Зоната с публични функции с висока обществена значимост на гр. Горна Оряховица.  С реализацията на проектното предложение ще се осигури една привлекателна, модерна, достъпна, безопасна и щадяща околната среда градска инфраструктура, превръщайки Зоната с публични функции с висока обществена значимост на гр. Горна Оряховица в една конкурентноспособна , привлекателна за живеене, работа и отдих територия на града. Времетраенето на проекта се предвижда да бъде 30 месеца. Общата  цел е да се подобри качеството на живот, да се подобри привлекателността и конкурентоспособността на Зоната с публични функции с висока обществена значимост на гр. Горна Оряховица и града като цяло.
Специфичните цели са да се подобри и облагороди физическата среда на парк „Градска градина“; да се осигури равен достъп на лицата в неравностойно положение до парк „Градска градина“; да се насърчи социалното включване на лицата в неравностойно положение; да се повиши безопасността и сигурността на жителите и гостите на гр. Горна Оряховица, които посещават или преминават през парк „Градска градина“; да се подобри екологичната среда в Зоната с публични функции с висока обществена значимост на гр. Горна Оряховица.


Ключови думи
Градска градина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати