Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

И конят Дончо стана звезда във Фейсбук

  01.07.2020 10:37
И конят Дончо стана звезда във Фейсбук Автор: Илия Димитров/ Фейсбук

Снимки на животни, разхождащи се в градска среда, продължават да забавляват в горнооряховските групи във Фейсбук. Вече сме ви разказвали за козичката Ваня, отглеждана като домашен любимец, която често може да бъде засечена по улиците и в парка в „Пролет“ (https://regnews.net/news/15918837284286/kozichkata-vanya-tri-magareta-i-vazmutitelen-payak-sa-sred-zvezdite-na-gornooryahovskite-grupi-vav-feysbuk). Разказвали сме и за друга козичка, която стана истински хит в началото на 2018 г. Тогава животното се покачи върху покрив в центъра на Горна Оряховица, а снимката обиколи интернет.
Магарета, коне, крави също попадат пред обективите на горнооряховчани. Само през последните два дни има две истински находки. На кръстовището до „Колдъс“, до бензиностанцията смело стъпва магаре. Отишло е да зареди преди следващото пътуване, шегуват се потребители под снимката, направена от Христо Димитров.
В утрото на днешния ден пък камерата на Илия Димитров улавя кон, кротко пасящ в Детския кът.
Посреща Джулая. Коси тревата. Коси, тори и предлага транспорт една конска сила, е малка част от закачките, които си правят под фотоса горнооряховчани. На животното дори бе дадено име – Дончо.
Други смятат, че нещата имат и обратна страна. И с право - ако кон изскочи изневиделица пред кола, трудно могат да бъдат предвидени последиците. Като цяло обаче потребителите по-скоро се забавляват с видяното, отколкото да роптаят, че четириноги се разхождат по улиците. Все пак това е един от шансовете децата да видят на живо магаре – животно, за което учени твърдят, че е на изчезване, или кон.   
Сн. Фейсбук/ Христо Димитров/ Илия Димитров


Ключови думи
кон магаре Детски кът
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати