Сряда, 05 Oct 2022
            
Други

Козичката Ваня, три магарета и „възмутителен” паяк са сред звездите на горнооряховските групи във Фейсбук

  11.06.2020 16:51
Козичката Ваня, три магарета и „възмутителен” паяк са сред звездите на горнооряховските групи във Фейсбук

Темите от животинското царство са любими във Фейсбук и постовете с малки кученца, котенца и прочие смешни, сладки и търсещи закрила животинчета винаги се котират добре. От друга страна най-много настървение в коментарите също предизвикват четириногите ни градски съседи – бездомните кучета най-вече.

Напоследък обаче в горнооряховските групи истинска звезда стана една смугла красавица – любопитна козичка с бронзово звънче, озоваваща се на най-различни места в квартал „Пролет”. Мнозина я разпознаха като Ваня – отглеждана като домашен любимец и ползваща се с привилегията на свободно движение. Срещу свободата на Ваня има и някои възражения, тъй като тя обича да похапва току що засадени фиданки, но като цяло животинчето обира всички симпатии и е истински хит. Който успее да го снима, се радва на стотици лайкове. А все пак нали това е мисията ни във Фейсбук.

Преди ден-два на особена почит се радваше отново снимка на неочаквани животни в града – три магарета по „Панайот Цвикев” си е голямо попадение. Магарешкият род е на изчезване в България. Да срещнеш три наведнъж, и то в града, си е все едно да видиш бяла лястовица, тоест на късмет. Е, вярно, че повечето задявки под поста с магаретата отвеждаха към темата със суджука, но все пак животинките обраха доза слава.

Котета и кучета, които търсят дом чрез Фейсбук са ежедневие. Добрите дела в мрежата не свършват с това. В началото на тази седмица в една от групите почти наживо се разви спасяването на малко коте, заклещено между гаражи. С общи усилия на съседите животинчето бе извадено и дано в скоро време си намери и постоянен дом.

Постовете с животни обаче нерядко са и безумни. Като снимана змия на пътя и последваща истерия какво прави тя там. Какво точно се очаква от змията не е ясно, но май повечето хора искат властите да се вземат в ръце и да изтребят де що има гадинка, която не им харесва. За справка – възмутен пост, назован „БесеТка в парка”, и снимано паяче, което вероятно няма право да се показва навън, докато наоколо има хора, нехаресващи многокраки представители на природата.


Ключови думи
животни
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати