Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

Инж. Емануил Манолов: С вярата в закрилниците на Павликени и със силата на всички жители ще се справим с днешното глобално изпитание

  30.06.2020 15:52
Инж. Емануил Манолов: С вярата в закрилниците на Павликени и със силата на всички жители ще се справим с днешното глобално изпитание

„Празничният ден на Павликени символично се свързва с различни покровители на града ни. Честваме днес християнския празник на нашите духовни закрилници – светите равноапостоли Петър и Павел, които винаги са ни предпазвали от трудности. Днес можем да се съберем заедно и благодарение на съвременните стожери в нашата общност – здравните ни работници, социалните служби, органите на реда, местната власт – всички ние, които обединихме сили и се борим с новата глобална заплаха за човешкото здраве.

Пред духовните си покровители се прекланяме, на здравните и социалните си закрилници – благодарим. С вярата в тях и със силата на всички павликенчани ще се справим и пред днешното глобално изпитание“, каза в официалното си слово по повод празника на града кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. На 29 юни – Денят на Св. Петър и Павел Павликени отбеляза 77 години от обявяването си за град.

С официалната церемония и концерта на Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, проведени в Летен театър „Никола Гюзелев“ завърши празникът. Сред официалните гости бяха председателят на БСП и народен представител Корнелия Нинова, народният председател от Великотърновски район Весела Лечева и др. Честването започна с изпълнение на местните детски и юношески танцови състави „Люти чушки“.

Инж. Манолов се обърна към всички жители на град Павликени, които допринасят за развитието му вече 77 години. „Благодаря на всички, които през годината работиха упорито за доброто на нашия роден град; които даряваха безпрекословно за благородни инициативи; които бяха неуморни и се лишаваха от времето с близките си, които пренебрегнаха собствените си интереси, за да допринесат за една велика кауза, наречена Павликени!“, каза градоначалникът.

„На 29 юни по традиция отличаваме значими личности – съзидатели, записали имената си в историята на античния и вечен град. Направеното от тях е пред очите ни, то променя нашия живот и дава опора за бъдещите ни смели планове!“, каза още инж. Манолов. Той посочи, че в годината, в която здравето е най-важната тема във всяко кътче на света, е отличен изявен гражданин на Павликени, който с делата си приживе допринесе именно за лечението и здравето на хиляди пациенти.

Председателят на Общински съвет Павликени Христо Кавалски прочете решението, с което на тържествена сесия през деня д-р Васил Драганов беше удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на град Павликени“ и награден с двустранен плакет.

Д-р Драганов получи отличието за изключителните му заслуги и дългогодишната му  работа за поддържане на високо ниво на диагностичните дейности, както в болничната, така и в  извън болнична помощ в полза на пациентите в град Павликени.

Отличието получи синът му Станислав Драганов.

Празникът завърши с пищен концерт на Фолклорен ансамбъл „Филип

 


Ключови думи
Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати