Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Павликени

Общинският кризисен щаб в Павликени потвърди решението си заведенията да затварят в 22:00 ч.

  06.11.2020 11:34
Общинският кризисен щаб в Павликени потвърди решението си заведенията да затварят в 22:00 ч.

Заседание на Общински кризисен щаб за превенция на разпространението на заболяването коронавирус СOVID-19 при община Павликени се проведе на 5 ноември.

Щабът потвърди решението си хранителните и питейни заведения да затварят в 22:00 ч. темата беше дискутирана във връзка с постъпила жалба от собственици на заведения, които настояват за удължаване на позволеното работно време. По време на заседанието присъстваха трима от подписалите жалбата, за да обяснят мотивите на искането си. Те подчертаха, че следват всички наложени мерки за безопасност, осигурили са нужните разстояния между масите и са постоянно проверявани от инспекторите на РЗИ. Основанията на искането им са свързани с необходимостта да съкратят служители, ако работното време остане намалено.

С мнозинство Щабът гласува за запазване на предпазната мярка в сегашния й вид – ресторанти, питейни заведения и др. ще могат да работят до 22:00 ч, включително и търговските им площи на открито. Ще бъде затегнат контрола за спазването на мярката, като акцент ще бъдат проверките за нерегламентирани обекти.

По време на заседанието стана ясно, че МБАЛ-Павликени е увеличила леглата за настаняване на пациенти с доказан СOVID-19. Налични са вече 10 легла като лечебното заведение полага усилия да осигури още.

Инспекторите към Общинското звено „Инспекторат“ докладваха резултати от извършена проверка – не са установени магазини, които да работят след 20:30 ч.


Ключови думи
Павликени общински кризисен щаб работно време
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати