Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Измирлиевският „КОРОНАвипуск 2020“ се раздели с трогателно послание към своите учители

  29.06.2020 14:13
Измирлиевският „КОРОНАвипуск 2020“ се раздели с трогателно послание към своите учители

Високосната 2020 г. беше (и продължава да бъде) нетипична за всички. Поговорката за меда и жилото остава без първата си съставна част. Образовахме се дистанционно, преживяхме две грипни ваканции, за да ни връхлети новата епидемия. Това споделяме ние, учителите…. А какво да кажат нашите мили зрелостници, които на 24 май очакваха своя абитуриентски бал?! Колко ли често са си задавали хамлетовски въпроса „Ще бъде ли или няма да бъде?“

Е, случи се, месец по-късно, в горещата юнска вечер. XII „а“ дефилираха по червения килим в центъра на града със своите приятели и любимите учители. Освен красиви и устремени, учениците ни се проявиха и като помъдрели, научили много от важните житейски уроци – за съпричастност, за човеколюбие, за уважение и зачитане.

В разгара на балната вечер нашите млади дами и господа изненадаха и трогнаха до сълзи своите директор и учители. Почувствахме се много специални с трогателното персонално послание, което отправиха: „Истинските герои не могат да летят, те преподават: един герой за всички……………..Випуск 2020 г.“.

В импровизирания хрисовул следва признанието за благодарност към учителите: „……БЛАГОДАРИМ, мили учители, благодарим Ви, че вдъхнахте в нас стремеж да гледаме напред и нагоре, че ни дарихте със знания – за Менделеевата таблица, за нуклеотидите, за Йовков и Вазов, за корен квадратен, синус и клосинус, за Северното сияние и неправилните английски глаголи, и още, и още, и още…. Но най-голяма благодарност Ви дължим за търпението, разбирането и човешкото отношение, което ни показахте, за това, че ни подкрепяхте, подавахте ръка, за да ни вдигнете, когато падахме, побутвахте ни напред, когато се страхувахме да продължим…..“

Всъщност, дванадесетокласниците на СУ „Георги Измирлиев“ категорично показаха, че са усвоили за отличен най-важния урок – да бъдат добри хора!

Летете, пролетни птици, покорявайте върхове, пречиствайте сетива в бистри води, създавайте гнезда и пак летете….. – устремени напред във висините!


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати