Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Георги Иванов, директор на ПГЛПИ „Атанас Буров“: Училището е мост, по който минава поколение след поколение

  15.05.2020 09:08
Георги Иванов, директор на ПГЛПИ „Атанас Буров“: Училището е мост, по който минава поколение след поколение

Скъпи горнооряховчани!
15 май е ден на ПГЛПИ „Атанас Буров”.
Ден на почит към личността на патрона - българския банкер и финансист, родолюбец, политик и дипломат Атанас Буров – тази година 66 години ни делят от смъртта му.
Ден на признателност към ентусиастите, поставили началото на 56-годишната история на училището.
Ден на зрелостниците от Випуск 2020 – изключителна група от естествени, приятелски настроени, отворени към света девойки и младежи.
Ден на днешните ученици, учителите, служителите, родителите, съмишлениците и приятелите. Благодарни сме на хората, направили възможно съществуването, оцеляването, разрастването, популяризирането на успехите на гимназията.
В седмицата на Буров (11 – 15 май ) правим равносметка на постигнатото.
21 години мислено търсим своето място в летописа на българското и горнооряховското образование. С ясно съзнание сме, че училища като нашата икономическа гимназия са необходимост за обществото, особено след 1989 година. Те са призвани от съдбата именно днес да подготвят победители на икономическото поле – предприемачи, финансисти, счетоводители, търговци…  Горди сме, че от класните стаи на Гимназията са тръгнали изявени банкери, преподаватели във ВУЗ-ове, собственици на известни фирми в Горна Оряховица и областта, юристи, представители на спорта и изкуството.
Признаваме, че учениците ни са буйни, любопитни, нетърпеливи, но те са и безценният ни ресурс, а учителският екип ежедневно не щади труда си, не се огъва пред трудностите, не търси виновни.  И те, нашите гимназисти, неусетно се променят. Печелят стипендии на фондация „Атанас Буров”. Представят се на олимпиади, национални състезания по счетоводство и икономика, участват в проекти и конкурси, учебно-тренировъчни фирми, спортни състезания... Носят силата на Буровия дух, огъня на първосъздателите на училището, дързостта на младостта си.
Успехите са нужни за всеки не само защото градят самочувствие. Те дават увереност във възможностите, уравновесеност в преценките. Затова в празничния ден се обръщаме и към бъдещите  гимназисти, онези, които ще изберат да учат в ПГЛПИ „Атанас Буров” през учебната 2020/2021 година.
Уважаеми седмокласници!
Времето не чака, то е безпогрешен съдник на това, което  правим. На вашата възраст изборът е важен. Проучете специалностите. Ние не очакваме от никого да е идеален. Това не е възможно. Но смятаме, че със своята работа осигуряваме добро бъдеще за вас и семействата ви. Протягаме ръка за партньорство - да работим заедно като последователни и упорити воини на знанието и професионалните умения.
И не забравяйте – училището е мостът, по който минава поколение след поколение.
Честит празник!

Георги Иванов,

директор на ПГЛПИ „Атанас Буров“ - Горна Оряховица


Ключови думи
ПГЛПИ празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати