Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

На 29 юни Павликени ще чества 77 г. като град

  25.06.2020 15:13
На 29 юни Павликени ще чества 77 г. като град

Община Павликени ще отбележи 77-та годишнина от обявяването на общинския център за град на 29 юни – Деня на св. Петър и Павел.
Предвид извънредната обстановка, празничната програма ще бъде ограничена само до протоколните мероприятия и празничен концерт. За гражданите е специалната изненада – концерт на Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.
Празничният ден ще започне в 8:30 ч. със света литургия в храма „Рождество на Пресветая Богородица“. След това присъстващите ще поднесат цветя пред монумента с образите на св. Петър и Павел в центъра на Павликени.
От 11:30 ч. е тържествената сесия на Общински съвет - Павликени, на която ще бъде гласуван тазгодишният носител на званието „Почетен гражданин на град Павликени“. След края на сесията ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Павликени пред сградата на Общината.
Тържествената церемония по връчване на плакета за почетен гражданин ще се състои от 20:30 ч. в Летен театър „Никола Гюзелев“. Там кметът на община Павликени ще се обърне със слово към гражданите. Церемонията ще завърши с концерта на Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Входът за събитието е свободен.
Община Павликени призовава гражданите, които желаят да вземат участие и да бъдат публика на празничните прояви, да спазват всички мерки за безопасност.


Ключови думи
празник Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати