Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Галерия на открито в Горна Оряховица

  13.05.2020 14:00
Галерия на открито в Горна Оряховица

Още една възможност за връзка между творците и тяхната публика дава Кафе „Галерия“ в Горна Оряховица. От днес, 13 май, по идея на собственика на заведението Росен Русев, то ще бъде и своеобразна галерия на открито. Периодично и когато времето позволява, навън ще бъдат експонирани произведения на местни художници.
Подобно на камерни изложби с мобилен характер, творбите намират ново, нетрадиционно пространство на ситуиране, което провокира различното им възприемане. По специфичен начин те звучат логично в нелогичната за тях самите среда. Инициативата е поредно доказателство за подкрепа и носи енергията на оптимизъм, ясно заявяващ, че възможните решения и добри намерения винаги съществуват, коментира уредникът на Художествената галерия „Недялко Каранешев“ д-р Деница Иванова-Александрова.
Днес на вниманието на горнооряховчани са представени трима видни и добре познати художници с богата творческа опитност – Иван Караиванов, Пламен Гурбалов и Любомир Момчев.
Иван Караиванов е едно от емблематичните имена за града, автор с дълг житейски и творчески път. Неговата палитра е уравновесена, прецизно изследваща всяка форма. Предпочитаните сюжети са вдъхновявани от природата, от града, от красотата на българската селска къща с характерния й градеж.
Пламен Гурбалов е един от младите автори в Горна Оряховица. Неговият творчески заряд е екпресивен и наситен с емоция и жизненост. Цветен и многообразен в търсенето на художествена интерпретация е Гурбалов.
Любомир Момчев пък е от малкото дърворезбари в града с богата и многогодишна практика. Искрен, добронамерен и себераздаващ се като човек и творец, той работи придимно върху орех и липа, пресъздавайки изключително прецизно всеки един от детайлите в композициите си.

 


Ключови думи
кафе Галерия Росен Русев Деница Иванова-Александрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати