Петък, 21 Oct 2022
            
Спорт

Леката атлетика и ТК „Хемус” първи възстановяват тренировки на открито

  13.05.2020 11:39
Леката атлетика и ТК „Хемус” първи възстановяват тренировки на открито

Лекоатлетите първи подновиха подготовка, след като бе дадена възможност за тренировки на открито и за аматьори. Състезателите на „Локомотив 55” тренират на пистата на стадиона, спазвайки препоръките на Федерацията по лека атлетика – група до 5 човека с един треньор, на разстояние от 2,5 метра един от друг и без да се ползват уреди – топки, щафетни палки, гюлета и пр.

Тренировки ще поднови и Таекуондо клуб „Хемус” на поляната пред залата по акробатика. Групите ще са до 10 човека и при същите мерки за безопасност.

Останалите клубове все още изчакват и не бързат да се възползват от възможността да тренират групово на открито. Тъй като всички първенства са спрели, а и все още няма указания от съответните федерации ще се продължи ли сезонът въобще, треньорите не искат да рискуват излишно и да събират децата без да има яснота за ситуацията.

Мъжете на „Локомотив” също чакат да се разбере ще има ли доиграване на първенството. Ако се наложи да се играе още, ще се подновят тренировките веднага. Ако няма да има първенство, отборът ще се събере в средата на юни и ще започне подготовка за новото първенство, което трябва да започне на 25 юли.

Всички бази, които се поддържат от Общинското предприетия „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, са готови да приемат трениращи във всеки момент, информира управителят на предприятието инж. Петя Богданова. Терените се косят веднъж седмично, независимо че не се ползват в момента, обработени са срещу бълхи и кърлежи. Общинското предприятие се грижи за стадион „Локомотив”, тренировъчните игрища над него, футболното игрище до обръщалото на автобус №3, мултифункционалното игрище в квартал „Пролет”, игрището до бившето СУПЦ. Поддържа спортното игрище, както и всички площи около хижа „Божур”. Между другото от края на миналата седмица барчето на хижата отново работи, без да може да се сяда в самото заведение.

На този етап клубовете нямат право да ползват залите, съблекални и тоалетни, така че спортният комплекс остава затворен. В двумесечната пауза без състезания и тренировки, служителите на общинското предприятие направиха със собствени средства и труд освежаване на голямата зала в спортен комплекс „Никола Петров”. Боядисани са терена и вратите, претапицират се накъсаните кожени седалки, ще се подмени и балатума по стъпалата. Готови сме да подновим дейност във всеки момент, но както всички и ние сме в очакване как ще се развият събитията. Надявам се, че кризата няма да се отрази прекалено тежко на спорта в Горна Оряховица и спортната ни база отново ще посрещне стотиците деца, които обичайно я изпълват с живот, коментира инж. Богданова.


Ключови думи
спортна база Петя Богданова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати