Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

22 клуба сключват договори за безвъзмездно ползване на спортната база в Горна Оряховица

  10.05.2020 07:42
22 клуба сключват договори за безвъзмездно ползване на спортната база в Горна Оряховица

22 спортни клуба в община Горна Оряховица ще могат да сключат договори за безвъзмездно ползване на спортната база. Това ще им позволи да кандидатстват за финансиране от Министерството на спорта, но няма да промени отношенията им с Община Горна Оряховица. Тя продължава да поддържа базите и да поема консумативите и ползването на спортните съоръжения остава напълно безплатно за клубовете.
Сред тези, които могат да сключат договори за 5 години безвъзмездно ползване на базите, са 4 футболни клуба – ФК „Локомотив” за едноименния стадион в Горна Оряховица, ФК „Първомайци”, ФК „Янтра” (Драганово) и ФК „Росица” (Поликраище) за стадионите в съответните села.
Останалите, които ползват общи спортни бази, най-вече клубовете, трениращи в спортна зала „Никола Петров”, си разпределят базата и ще могат да я ползват според график, утвърден от кмета на Общината. Това са Спортен клуб на ветераните спортисти, Волейболен клуб „Импулс”, Бадминтон клуб, Баскетболен клуб „Локомотив”, Хандбалните клубове „Локомотив” и „Раховец”.
СК „Моделист” ще ползва по график тренировъчното игрище над Стадиона. Боксовият клуб, клубът по борба, клубът по самбо, клубът по силов трибой, клубът по армрестлинг и Тенис клуб „Локомотив” си имат свои зали в спортния комплекс. Клубът по таекуондо „Хемус” и двата клуба по акробатика – „Акро Нова” и „Джим денс”, си поделят базата в Залата по акробатика. Там са също и грациите от клуба по художествена гимнастика „Локомотив Елеганс”.
Единственият клуб по лека атлетика, останал да развива дейност, си получава старите съблекални и несъществуващата писта на Стадиона.
С това разпределение се удовлетворяват почти всички клубове, подали документи и отговарящи на изискванията. Единствено вторият клуб по таекуондо „Инвикта” още си няма място в общинската спортна база. И такова ще му се търси занапред.


Ключови думи
спортна база
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати