Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Възобновяват индивидуалните спортове на открито и работата на басейните и заведенията на открито, на 6 май махат КПП-тата

  03.05.2020 12:08
Възобновяват индивидуалните спортове на открито и работата на басейните и заведенията на открито, на 6 май махат КПП-тата

Работата на автошколите, индивидуалните спортове на открито и плуването се възобновяват, обяви премиерът Бойко Борисов. Работа ще възобновят и заведенията в откритите им части. Какви ще са правилата, освен задължителното спазване на физическа дистанция и дезинфекция, и откога ще влязат в сила те, ще опише днес в своя заповед здравният министър Кирил Ананиев. Борисов предупреди обаче, че всичко ще важи, докато се спазват правилата.
По либерализирането на тези мерки Националният предизборен щаб е постигнал пълно единодушие. Конкретно басейните отварят по изричното настояване на началника му ген. Венцислав Мутафчийски.
Щабът обаче не е бил единодушен относно детските ясли и градини, затова засега те остават затворени. Мотивът – за децата рисковете са минимални, но те биха могли да заразят възрастните си роднини и персонала.
На 6 май следобед падат и КПП-тата около областните градове. Според Щаба те са изпълнили ролята си, а премахването им ще позволи на 11 500 полицаи да се върнат към обичайната си работа.
Борисов коментира още, че към промените се пристъпва, за да се съхрани психическото здраве на българите. Личните си благодарности към всички, които спазват мерките, изказа премиерът. По думите му тези хора са спасили хиляди други.


Ключови думи
мерки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати