Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

В четвъртък решават за отпускането на мерките

  19.01.2021 12:13
В четвъртък решават за отпускането на мерките

Окончателното решение за отпускането на мерките ще бъде взето в четвъртък, но при отбелязване на нов ръст на заболеваемостта и сериозен натиск върху лечебните заведения, ограниченията ще бъдат преосмислени и отново затегнати.
Това информира чрез профила си в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов. Според него, трайна е тенденцията за справяне със заболеваемостта от коронавирус. Добрите данни ни дават основание да обсъждаме с министри и НОЩ разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори, уточнява Борисов.

Обмисляме от началото на втория учебен срок по определена схема да бъде възстановено присъственото обучение на ученици от 5 до 12 клас. Разхлабването на мерките за фитнесите и спорта да се въвежда паралелно с възстановяването на присъствените занимания в училищата. Разглеждаме възможността ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22,30 ч вечерта. Магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове, допълва още премиерът.


Ключови думи
мерки коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати