Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран в област Велико Търново

  01.05.2020 08:23
 Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран в област Велико Търново

Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран в област Велико Търново, обяви началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
Пациентът е жена от Велико Търново на 59 г. Диагностицирана е след рутинно изследване. Установени са лицата, с които е била контактна и те са поставени под карантина.  
Един от пациентите, които бяха диагностицирани преди няколко дни, е показал подобрение и една отрицателна проба. Той е бил подготвен за изписване, но втората му проба е показала положителен резултат, поради което се е наложило да продължи лечението си в болницата.
Междувременно първият пациент, който беше регистриран във Велико Търново, вече е напълно излекуван, изтекла е и 28-дневната му карантина.

53 са установените инфектирани за последното денонощие в страната от изследвани 1 302. Към този момент са направени 46 510 теста. Активните случаи станаха 1 199, 276 са излекувани, а 66 – починали. Вчера е починал 73-годишен мъж от видинското Гара Орешец, който е имал мноество придружаващи заболявания.
317 души с коронавирус са настанени в болници, 40 са интензивни. Вчера във ВМА е направено второ плазмопреливане, като и този пациент, и първият, на когото е направена процедурата, са се повлияли добре. И двамата са афибрилни. 


Ключови думи
вирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати