Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Бойко Борисов към собствениците и екипа на ХМИ – Велико Търново: Чест, почитания и благодарности за солидарността

  16.04.2020 16:43
Бойко Борисов към собствениците и екипа на ХМИ – Велико Търново: Чест, почитания и благодарности за солидарността

Дойдохме да благодарим на тези хора, направили дарения за стотици хиляди лева за Министерството на здравеопазването, за църкви и манастири. Голям поклон за щедростта и голямото сърце, защото когато болестта дойде, дезинфектантите бяха важни и вие се отзовахте.
Така чест, почитания и благодарности днес изказа премиерът Бойко Борисов на собствениците на ``Хигиенно-медицинска индустрия`` във Велико Търново Виктор Азманов и Евгени Костадинов. Предприятието е дарило 8 т. дезинфектанти на Здравното министерство. За сравнение – Италия е получила от Австрия като дарение 3 т.
В базата на ХМИ Борисов, заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов, влезе при спазване на всички правила – след мерене на температура и дезинфекция. Борисов лично благодари и на работниците в ХМИ, които само за няколко седмици са нараснали до 150 души. 130 от тях са ангажирани от хотели и ресторанти, затворили врати заради коронавируса.
Премиерът разгледа производствените помещения и лабораторията, оборудвана с най-модерната техника за всякакъв вид анализи. Видя също къде се извършват микробиологичните тестове на продуктите, преди да бъдат пуснати на пазара, колцентъра, който приема поръчки и изпълнява заявки, цеха за производство на опаковки...
Към днешна дата ХМИ има 185 регистрирани продукта, обясни Виктор Азманов.
Това е солидарност – тези, които могат да работят, да го правят, за да изкарват и за онези, които помолихме да си останат вкъщи. Каквото трябва за фронта – давате, през другото време работите, пожела весели празници на всички Борисов.
От своя страна благодарности за стореното от Борисов за овладяването на епидемията дотук изказа Евгени Костадинов.
Държавата е обезпечена с дезинфектанти и защитни облекла. Ще си направим запаси и ще помагаме на другите. Тази нощ ще пристигне натовски самолет от Китай с респиратори и маски за лекарите. И това е солидарност. Голяма част от пратката е подарък от Китай, информира Борисов.
Премиерът поздрави всички търновци с годишнината от Търновската конституция. Над 40-50 милиона сме дали в Търново, направено е какво ли не. А за Търново ``Хемус`` и пътят Русе – Велико Търново са пълноводните реки, които ще променят града. Кметът бая пари ни е взел – то не правихме стадиони, детска градина... Така че дайте да се съсредоточим и да се пазим. Това ми е молбата, затова и обикалям да благодаря на всички, които в тази криза се показват като българи и помагат – с дарения, работа, мобилизация, призова Борисов.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Борисов ХМИ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати