Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Опашки се вият в първия ден за пенсии, Пощите предлагат облекчения за най-възрастните си клиенти и тези под карантина

  07.04.2020 10:17
Опашки се вият в първия ден за пенсии, Пощите предлагат облекчения за най-възрастните си клиенти и тези под карантина

Опашки се вият пред банки, банкомати и най-вече пред местата за плащане на сметки в първия ден за раздаване на пенсии. По традиция най-много са хората пред Пощата, но поне засега няма напрежение и чакането преминава спокойно. Хората спазват препоръчаното разстояние от 2 метра помежду си, носят маски и ръкавици и изчакват спокойно реда си. В Пощата се допуска само по един човек на гише, денифекцира се на всеки час, продават се и маски за тези, които нямат. Има доста хора, които са под карантина. За тях и за най-възрастните Пощите предлагат няколко начина за дистанционно получаване на пенсиите, обясни началникът на Горнооряховската поща Дарина Узунова.

Създадена е организация приоритетно да се обслужват хората, родени преди 1940 г. в предобедните часове. Ако някой най-възрастните иска да получава пенсията си вкъщи от пощальон, трябва да подаде заявление лично или чрез пълномощник и ще получи парите си у дома на следващия ден.

Пенсията може да се вземе от друг човек с еднократно пълномощно или нотариално заверено такова и двете лични карти.

На близък роднина – съпруг, съпруга, родител или дете пенсията може да се даде без пълномощно, ако е в размер до две социални пенсии, като се докаже роднинската връзка с двете лични карти.


Ключови думи
пенсии
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати