Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Други

„Журналисти в училище“ отново в Гимназията по туризъм

  06.04.2020 12:43
„Журналисти в училище“ отново в Гимназията по туризъм

За седма поредна година, екипът на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, домакин на Фонд „Валя Крушкина“, инициира конкурса за участие в проект „Журналисти в училище“.

„Журналисти в училище“ има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. През годините броят на активните участници достигна близо 20 000 ученици от над 45 градове и села в страната.

Известни са победителите в конкурса за 2020 година - 12 училища от 10 населени места.

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е сред победителите. От Великотърновска област е единственото училище.

В рамките на инициативата, най-голямата професионална гимназия в областта са посетили журналистите Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Николаос Цитиридис, както и Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Ани Салич ще е журналистът, с когото ще се срещнат през тази година ученици и учители.

Поради извънредното положение, форматът на инициативата е променен. Срещите с журналисти ще бъдат проведени онлайн чрез електронна платформа.

За пета поредна година кандидатурата за участие в конкурса е разработена от учебната компания Boyar dreams с ръководител инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети.


Ключови думи
журналисти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати