Сряда, 05 Oct 2022
            
Други

Изявление на кмета на Свищов Генчо Генчев

  27.03.2020 13:31
Изявление на кмета на Свищов Генчо Генчев

Уважаеми съграждани, госпожи и господа предприемачи,
До днес в община Свищов бяха наложени едни от най-строгите мерки за борба срещу коронавирус. От днес падат ограниченията, наложени от мен и Кризисния щаб към Общината и остават в сила всички законови разпоредби, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването. Всички търговски обекти на територията на община Свищов, с изключение на конкретно упоменатите в министерската заповед, могат да възстановят дейността си.
Благодаря на всички, че съумяха да издържат този кратък период на всеобща карантина, чиято единствена цел беше да не допуснем зараза в нашата община. Със съжаление отчитам, че превантивните мерки, взети от мен и Кризисния щаб, не бяха правилно разбрани. Оказва се, че инстинкта ни за самосъхранение е по-силен от обществената ни отговорност като нация. Разбира се, че препитанието на населението е важен момент за съществуването на всеки един от нас, но в ситуация на извънредно положение винаги има лишения, загуби и неприятни последствията. Силно се надявам последствията да не се измерват в човешки животи.
С падането на всяка една забрана, включително и настоящата, а именно да не работят търговските обекти (т.  е. да възстановят своята дейност), се повишава риска това да се случи. Затова отново искам да заявя, че независимо от разпоредбите и заповедите, които се налагат от местната или националната власт, отговорността за опазването на здравето и живота ни е обща. Нека собствениците на търговски обекти, които ще отворят врати, да предприемат всички необходими мерки за дезинфекция на работните места и да наложат специален режим на работа с клиентите. Гражданите на свой ред да избягват безцелните разходки и ходенето до магазин, ако не е от крайна необходимост.
Опасността от зараза не е отминала. Извънредното положение не е приключило. Министерската заповед е в абсолютна сила. Органите на реда ще продължат да осъществяват контрол върху изпълнението ѝ.
За сетен път ви призовавам за отговорност и разбиране!
Опасността е за всеки един от нас.
Останете си вкъщи!
 
ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов


Ключови думи
Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати