Общество

Заедно ще успеем: „Престиж - 96“ дарява 50 хил. лв. на Болницата във Велико Търново

  20:02, 26 Mar 20
Заедно ще успеем: „Престиж - 96“ дарява 50 хил. лв. на Болницата във Велико Търново

Най-голямото лечебно заведение за болнична помощ на територията на област Велико Търново - МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов АД, ще получи безвъзмездно от „ПРЕСТИЖ-96“ АД два апаратa за изкуствена белодробна вентилация и два пациентни монитора на водещи европейски производители за борбата с глобалната пандемия COVID-19. Дарението ще включи и средства за закупуването на лекарства, консумативи и предпазни средства за лекарите в болницата и е на стойност 50 000 лева. Оборудването се очаква да бъде доставено в болницата в рамките на 10 дни.
Дарението се осъществява със съдействието на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов, а вида и моделите на медицинското оборудване са предварително съгласувани и одобрени от д-р Сибила Маринова, началник на реанимацията в областната болница, с оглед максимално задоволяване на нуждите на здравното заведение.
„В момента живеем и работим в безпрецедентна ситуация, във време на голям стрес и несигурност. На изпитание е поставено не само нашето здраве, но и нашата етика, отговорност, дисциплинираност, професионализъм, съчувствие, човечност. Във време на криза и извънредно положение е повече от задължително да си подадем ръка за помощ. Уверявам ви, че всички ние в ПРЕСТИЖ, в качеството си на един от най-големите производители на хранителни продукти в България, пазарен лидер в своите категории и отговорен работодател, ще напрaвим всичко по силите си, за да преодолеем това предизвикателство. Ще ни бъде трудно, но ще преминем и през тази криза, ще научим нови умения, ще намерим нови решения и възможности! Грижата за здравето и живота на хората сега е най-важна, затова призовавам всички стриктно да спазваме разпоредбите на Националния оперативен щаб и държавните органи!“, споделя Дарина Стоянова, изпълнителен директор на ПРЕСТИЖ.
``В историята има една много важна поука – винаги, когато сме си подавали ръка, когато ни е обединявала общозначима кауза и тя е била над всичко останало, тогава сме се справяли и с най-трудните предизвикателства. Сега най-важно е здравето на хората. А солидарността, грижата и подкрепата за нуждаещите се, добротата – те са сред онези непреходни общочовешки ценности, които движат човечеството напред.
Адмирации и благодарности към ръководството на "Престиж-96" АД за хуманния жест! Благодаря и на всички, които помагат! Ще се справим заедно``, категоричен е и кметът на Велико Търново Даниел Панов.


Ключови думи
Престиж 96