Събота, 01 Oct 2022
            
Икономика

„Престиж 96“ инвестира близо 6, 5 млн. лв. в нова база в Леденик

  03.02.2020 16:42
„Престиж 96“ инвестира близо 6, 5 млн. лв. в нова база в Леденик

Заместник-министърът на  икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на  „ПРЕСТИЖ-96“ АД - един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България. Сертификатът беше връчен на Дарина Стоянова, изпълнителен директор на фирмата.
Проектът на компанията цели разширяване и модернизация на производството посредством закупуване на нова производствена база в с. Леденик, община Велико Търново и внедряването в експлоатация на нови производствени мощности и оборудване. Размерът на инвестицията възлиза на обща стойност 6 479 000 лева, финансирани със собствени средства, а като резултат от него ще бъдат открити 150 нови работни места.
Икономическият заместник-министър подчерта, че  инвестициите и разширението на производството на все повече компании е доказателство, че България е атрактивна дестинация за инвеститорите. Лъчезар Борисов изтъкна, че страната ни е с най-висок кредитен рейтинг в региона и макроикономическа стабилност, като това я превръща във все по-добро място за правене на бизнес.


Ключови думи
Престиж 96 Леденик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати