Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

Таекуондо клуб „Хемус” също въвежда дистанционно обучение

  17.03.2020 11:16
Таекуондо клуб „Хемус” също въвежда дистанционно обучение

Таекуондо клуб „Хемус” също въведе дистанционно обучение за своите възпитаници, разказа старши треньорът Румен Димитров. Нашият спорт позволява да се отработват много различни движения, упражнения без партньор в домашни условия, за което нашия клуб подема дистанционно обучение по таекуондо. В онлайн тренировки ще се включат нашите състезатели едновременно в реално време с демонстрация на Мартина Димитрова - 2 пум/дан в таекуондо (черен пояс). Смятам, че тази форма на обучение ще продължи доста дълго време, като наблюдавам ситуацията в България и света. Ние сме гъвкави и иновативни и беше въпрос на време да реализирам това, което мислех през годините. Сега родителите все повече ще оценят възможностите на треньора като специалист, педагог и мотиватор. Ще имат възможност да се запознаят със спецификата на таекуондо от близо и ще имат контрол върху работата на детето в къщи. Така ще се засили ролята на родителя в процеса на изграждане на спортиста. Ние сме подготвени за големите и бързи промени в живота,  като клуб и треньор можем да предложим високо качество и ниво на обучение и онлайн. Разбира се, всеки един от нашите възпитаници и техните родители ще бъдат инструктирани за работата в домашни условия за да се избегнат негативни последици. Таекуондо позволява трениране на дисциплини, за които не е необходим партньор и не водят до травматизъм, ако се спазват инструкциите.

В края искам да споделя нещо интересно, обвързано с принципите на таекуондо, което прочетох и споделих с моите възпитаници.

"Скъпи ученици, родители, колеги и ФБ приятели, Сега е моментът да вникнем в принципите на бойното изкуство и да издържим на тяхното предизвикателство! Моментът да защитим своя колан, независимо какъв е на цвят, в живота (извън залата). Сега шампионът трябва да остане такъв извън ринга! УЧТИВОСТТА и УВАЖЕНИЕТО сега е уважението и грижата към живота! Да съхраним и предпазим здравето на околните и на себе си, за да можем да бъдем полезни отново, когато дойде моментът на всеки един от нас за това. ПОЧТЕННОСТТА сега е към обществото - да не злоупотребяваме с тежката ситуация като я използваме за лична изгода и вреда за другите! Да не маскираме своето здравословно състояние, застрашавайки другите! ПОСТОЯНСТВОТО сега се изразява в силата ни да запазим здравия си разум, здравословния живот и двигателната активност! Да се съхраним и да запазим себе си и да продължим да се учим! САМОКОНТРОЛЪТ сега е да не се поддаваме (влияем) на крайности и емоции, да синтезираме същината от информацията, която ни залива, за да успеем да си наложим нужната САМОДИСЦИПЛИНА! Както виждате, петте принципа на бойното изкуство, залегнали още в корените на Бушидо са неразделно свързани и не бихме могли да се придържаме към единия, без да спазим останалите. Длъжни сме да опитаме! Но за целта е необходим НЕУКРОТИМ ДУХ! За възпитаниците на клуба: Продължавайте да се грижите за себе си и упражнявайте техниките! Сега е моментът да проявите „стремежа на ученика към съвършенство“! Ще дойде денят, когато ще сме отново в залата заедно, ще се учим един от друг и трябва да има какво да покажем!"

Смятам, че ще е много актуално в нашето забързано ежедневие и общество, сподели Румен Димитров - 5 дан таекуондо/4 дан хапкидо, президент на „Хемус таекуондо център”.

 


Ключови думи
таекуондо Хемус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати