Сряда, 17 Мар 2021
            
Спорт

Петко Петков преди мача с „Лудогорец”: Не си правим илюзии, но на терена сме 11 на 11

  21.02.2020 12:58
Петко Петков преди мача с „Лудогорец”: Не си правим илюзии, но на терена сме 11 на 11

„Имаме проблеми преди мача с „Лудогорец” в неделя. Фло Боджадж и Божидар Кацаров са наказани за 5 жълти картона и няма да вземат участие. Все пак, те са важни единици за нашия отбор. Скелев тренира на облекчен режим, надявам се до неделя да се оправи. Иначе всички други са здрави, водим нормална подготовка и се готвим за мача”, заяви днес на пресконференция старши треньорът на „Етър” Петко Петков преди двубоя с българския шампион. Мачът с „Лудогорец” е първото домакинство на „Етър” за пролетния полусезон.   

Селекционерът на „виолетовите” призна, че не си прави илюзии, защото ще играят срещу най-добрият отбор в България. Въпреки загубата вчера от „Интер” „Лудогорец” разполага с много футболисти и Петко Петков е сигурен, че той ще подходи изключително сериозно в мача, който предстои. Като работил в „Лудогорец” той познава концентрацията на играчите, които могат да играят през три дена и това не им влияе на мотивацията, защото преследват високи цели.

„За нас това е мач, в който да се опитаме да се противопоставим, да затворим играта и да използваме наши шансове да отбележим гол. Аз съм оптимист, защото това е футбол. Но има и реалности. Едва ли ще можем да се надиграем с „Лудогорец”. Това, което искам от отбора, е много добра тактическа дисциплина и раздаване в целия мач. Аз не разделям мачовете. Този не е по-специален. Отчитаме, че ще играем с 8-кратния шампион, но в момента, в който излезем на терена, сме 11 на 11”, заяви г-н Петков.

Старши треньорът коментира и първия мач на „Етър” от пролетния полусезон в Стара Загора, в който „виолетовите” паднаха с 0:2. Той заяви, не е доволен от резултата, но е доволен  най-вече от поведението на футболистите на терена и отборът се е справил на прилично ниво. „Загубихме реално с много късни голове в последните минути и съвсем малко ни трябваше да вземем точка. Даже имахме възможност да се борим и за трите точки, но това е футболът. Пропуснахме няколко ситуации, за съжаление получихме гол и загубихме. Благодаря на феновете, които ни подкрепиха в Стара Загора, до последната минута. Те ни дадоха допълнителен импулс. Отговорно е да играеш пред толкова публика, която обича отбора си и е плътно зад нас.”

Очакванията до края на сезона

„Ние сме наясно със ситуацията. Знаете какви футболисти напуснаха отбора. Всичко това е свързано с намаляването на бюджета. Не казвам, че в „Етър” няма пари, имаше редуциране на бюджета. Взеха се нови играчи, които по-скоро да запълнят отбора, от колкото да е правена някаква селекция. Не си правим илюзии, нашият отбор се бори за оцеляване, да избегнем баражите с отборите от Втора лига и да запазим мястото си в българския елит. Още преди да поема отбора бях наясно със ситуацията в клуба. Моята основна задача е да стабилизирам „Етър”, да има колектив, който се бори във всеки един мач. Атмосферата е добра и отборът е пределно мобилизиран”, убеден е Петко Петков.

Подробностите около организацията преди мача уточни административният директор на „Етър” Страцимир Тинчев.

Днес, в 15 часа, на касата до Спортния диспансер започва предварителната продажба на билетите за мача. Цената е 10 лева. Там стартира и продажбата на календара на „Етър”. В събота от 10 до 17 часа, на същата каса, също ще се продават билети и календари. В неделя, в деня на мача, ще бъде отворена касата на фен магазина, а от 14 часа ще бъдат отворени всички каси на стадион „Ивайло”. От 15,30 часа до 16,30 Боджадж и Кацаров ще раздават автографи във фен магазина.

Призоваваме феновете на „Етър” и любителите на футбола да дойдат на стадион „Ивайло” в неделя от 16,30 часа! За да помогнат на клуба, на града и да покажем, че ние можем да се противопоставим, да се борим с отбори от ранга на „Лудогорец”, заяви г-н Тинчев.

Преди днешната тренировка стадион „Ивайло” бе осветен, а футболистите – благословени от отец Петър.

Ана Райковска

 

 

 


Ключови думи
Петко Петков "Етър" "Лудогорец"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати