Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

Старши треньорът Петко Петков: Сега е време за мъже в “Етър”

  10.06.2020 13:05
Старши треньорът Петко Петков: Сега е време за мъже в “Етър”

Старши треньорът на “виолетовите” Петко Петков сподели очакванията си за утрешния мач срещу “Дунав”.
– Г-н Петков, какво да очакваме от мача “Етър” – “Дунав”?
– Тежък двубой, в който срещаме един от отборите, замесени в борбата за оцеляване. Надявам се да дадем максимума от себе си и да спечелим.
– Двата отбора в сходни позиции и състояние…
– Да, прави чест на футболистите и от двата отбора, че загърбват проблемите в клубовете си и дават всичко от себе си на терена.
– Каква е настройката сред играчите за този важен мач?
– Имаме пробойна в кораба, напуснаха ни двама футболисти – Краси Станоев и Сашо Дюлгеров по различни причини. Когато сме в затруднено положение, в “Етър” останаха мъжете. Така че разполагам с истински мъжкари, които са готови да защитават своята чест и честта на “Етър”. На мен ми трябват играчи с чисти глави, желанието на двамата беше да напуснат отбора. Всеки има право на решение, те взеха своето решение. При всички случаи това влияе негативно на отбора, но отново ви казвам: сега е време за мъже в “Етър” и не всичко на този свят е пари.
– Смятате ли, че отборът ще е още по-готов кондиционно след първия мач с “Локо” (Пд)?
– Надявам се да навлизаме във форма, защото времето за подготовка беше малко. От два дни пълноценно тренира и Фло Боджадж, той е силна фигура за нас. Той е изключително достоен човек, даде дума, че ще защитава “Етър” до края на договора си. Ясно е, че още не е готов за мача утре, но ще бъде в групата.
– Мачът е част от кампанията за подпомагане на “Етър”. Ще разчитате ли да дойдат тези 3000 зрители, колкото са разрешените билети от квотата?
– Разбира се! Ние разчитаме изключително много на подкрепата на нашите верни фенове. Виждате каква е реакцията на хората, които обичат “Етър”, има дарителска кампания, в която много хора откликват да помогнат в този момент. “Етър” е отбор с традиции и вярна публика и вярвам, че те ще бъдат нашият 12-и играч!

Сн. www.etarvt.bg


Ключови думи
Петко Петков Етър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати