Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

Радослав Шабанаков с шампионска титла и още два медала от Държавното по таекуондо и номинация за най-добър състезател за 2019

  10.02.2020 19:54
Радослав Шабанаков с шампионска титла и още два медала от Държавното по таекуондо и номинация за най-добър състезател за 2019

Горнооряховчанинът Радослав Шабанаков, който се състезава за софийския клуб „Кондор 2000”, бе номиниран за „Най-добър състезател при децата за 2019 година“ от Българската федерация по таекуондо WTF – олимпийска версия. Церемонията, на която Федерацията отличи най-добрите си състезатели за изминалата година, се проведе между двата дни на Държавното първенство, което се проведе на 8 и 9 февруари в Горна Малина.

Радослав, който се подготвя с треньора на „Кондор” Димитър Дечев, участва и в двата състезателни дни, които предложиха надпревара в различни дисциплини. В първия ден Радо спечели сребърни медали в дисциплините чупене с ръка и крак. Във втория ден той се представи в Спаринг в нова за него категория. След три безапелационни победи Радослав стигна до първото място и шампионската титла при кадетите в кат. 33 кг.

Паралелно със състезанието се проведе и специална Гала вечеря, на която Българската федерация по олимпийско таекуондо раздаде традиционните си награди за най-добрите състезатели за 2019 г. На събитието присъстваха посланика на Република Корея Н.п. Джеонг и на Република Китай Дун Сяодзюн, както и футболната легенда на „Левски” Георги Иванов.

Част от най-бляскавото събитие за таекуондо спорта у нас беше и Радослав Шабанаков, който бе номиниран за „Най-добър състезател при децата за 2019 година“.

Радослав Шабанаков е ученик в V клас в ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица. В момента той се състезава за ТК „КОНДОР-2000“ – София при треньора Димитър Дечев.


Ключови думи
Радослав Шабанаков тоекуондо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати