Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Радослав Шабанаков е вицерепубликански шампион по таекуондо

  14.02.2022 14:27
Радослав Шабанаков е вицерепубликански шампион по таекуондо

На 12-13 февруари в зала „Левски София” в столицата се проведе Държавният шампионат по таекуондо. Организатори на събитието са Българската федерация по Таекуондо. Специални гости бяха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, която в официална церемония даде старт на състезанието. Сред официалните гости бяха посланикът на Република Корея Н. Пр. Лий Хо Шик и президентът на БФТ Слави Бинев.

Във втория състезателен ден се състоя най-атрактивната част от този спорт - спаринг двубоите. В битка за медалите се впуснаха над 650 състезатели от цяла България. Сред тях беше и Радослав Шабанаков - ученик от 7 „а” клас на ОУ „Иван Вазов” - Горна Оряховица, който стигна до среброто в категория до 45 кг в „А” клас.

Първата си среща Радо спечели бързо, след като поведе с 26:3 и последва съдийско решение за прекратяване на срещата. Във втория двубой той отново доминираше на татамито и при резултат 29:0 отново последва прекратяване на срещата. В третия мач битката беше по-напрегната, но Радослав показа своята класа и победи с резултат 6:5. След три победи горнооряховчанинът достигна до финал, в който умората и контузия в крака му попречиха да бъде на същото ниво и той отстъпи с резултат 12:8.

Така Радослав Шабанаков от Горна Оряховица остана с титлата на вицешампиона в категорията.


Ключови думи
Радослав Шабанаков таекуондо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати