Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Между 200 и 300 хотелиери и рестарантьори от Великотърновско и Габровско ще участват в националния протест пред парламента

  23.01.2020 16:03
Между 200 и 300 хотелиери и рестарантьори от Великотърновско и Габровско ще участват в националния протест пред  парламента

Хотелиери и ресторантьорри от Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Габрово и Севлиево ще участват в националния протест пред Народното събрание на 29 януари от 12 часа, научи RegNews от председателя на регионалната структура на БХРА в старата столица Петър Стефанов. „Абсолютно съвпадение е, че протестът ще бъде на един ден с гласуването на недоверие към правителството, но ние нямаме никакви политически искания”, уточни той.

Исканията на хората от бранша, които бяха заявени на националната среща на регионалните представители на асоциацията във Велико Търново, провела се на 20-ти януари, те ще повторят и пред парламента. Исканията са за дефиринцирана ставка за храните и в заведенията за общественото хранене да падне на 5 %, каквато е в целия Европейски съюз. Да се отмени или усъвършенства Наредба на НАП Н 18, защото според нея всеки един проверяващ при най-малката нередност може да затвори обекта. А инсталирането на специален модул в софтуера позволява достъп до лични данни, рецептури и т.н.

В събота ресторантьори и хотелиери ще стачкуват символично, като на обектите им ще има надпис „Протест”, а собственици и персонал ще работят с жълти жилетки.

„След разговори се разбра, че в протеста ще се включат предимно дребни собственици – на бакалии и малки магазинчета, които са много притиснати. Защото катастрофата се очертава пред дребния бизнес”, заяви още Петър Стефанов.

Ана Райковска       


Ключови думи
хотелиери Великотърновско национален протест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати