Warning: fopen(/~news~15795244193873~v-pavlikeni-zapochna-kampaniyata-za-plashtane-na-mestni-danatsi-za-2020-g.html): failed to open stream: Permission denied in /var/www/vhosts/zynn.dreammedia.bg/zynn/zynn/sc/Cache.php on line 53

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/zynn.dreammedia.bg/zynn/zynn/sc/Cache.php on line 54

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/zynn.dreammedia.bg/zynn/zynn/sc/Cache.php on line 55
В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2020 г. : RegNews.NET - Новини по всяко време
Събота, 24 Oct 2020
            
Други

В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2020 г.

  20.01.2020 14:46
В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2020 г.

В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2020 г. Кметът на общината инж. Емануил Манолов посрещна първите данъкоплатци, дошли пред гишетата на данъчната служба в началото на работния ден. Пожела на всички здрава, успешна и щастлива нова година и подчерта, че от добрата събираемост на местните данъци и такси зависи реализирането на желаните промени в града и общината. Подаръци-рекламни материали, по традиция бяха връчени лично от кмета на общината инж. Емануил Манолов, заместник-кмета инж. Анастасия Вачева, директора на дирекция “Бюджет, местни приходи и общинска собственост” Гинка Николова и началника на отдел “Бюджет и местни приходи” Тодор Боев.
Първият платец беше 92-годишният Иван Драганов. Той дойде подготвен с почерпка за присъстващите и обясни, че именният му ден -  Ивановден по стар стил, се е чествал на 20 януари. Цветан Пенчев, Бонка Георгиева, Георги Цанев и Марин Николов бяха сред първите платили пълната сума на дължимите за 2020 г. местни налози и получиха благодарност за сериозното и съвестно отношение към задълженията си.
„Запазваме непроменени тази година данъците и таксите, а очакваният приход е в размер на над 3 млн. лв“, обясни Гинка Николова. За 2019 година са събрани общо 2 983 424 лв. от местни данъци и такса „Битови отпадъци“, което е изпълнение на  95 % от планираните приходи.
Плащането с отстъпка 5% продължава до 30 април. До края на месеца над 28 хил. данъчно задължени лица ще получат на адреса си за кореспонденция съобщения за дължимите от тях суми. Начините за плащане и банковите сметки също ще бъдат посочени в съобщенията. Плащането на  данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху моторните превозни средства може да се извърши на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври.
За 2020 г. заплащането на данъци и такси може да се извършва на каса в отдел „Бюджет и местни приходи“, ул. „Съединение” №4, в брой и чрез ПОС терминал, във всички банкови клонове чрез банков превод по сметка на Общината, в офис на „Изи пей“ АД, или чрез пощенски запис. Гражданите могат да наредят плащането и по електронен път, ако разполагат с електронно банкиране към банковите си сметки.
Проверка на задълженията може да се направи на интернет страницата на Община Павликени, секция „Местни данъци и такси“. За целта е нужно лицето да въведе ПИН код. Услугата за издаването му е безплатна и се предоставя от общинската данъчна служба.

 


Ключови думи
местни данъци Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати