Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Актьорът Иван Митев написа книга за историята на търновския театър

  19.01.2020 11:39
Актьорът Иван Митев написа книга за историята на търновския театър

След първата си книга „Театърът, наречен „Надежда”, в която след дирения в архивите актьорът Иван Митев събра историята за началото на театралното дело във Велико Търново, готово е и новото му епохално дело - „Театърът, наречен „Кисимов”.

„Книгата е готова! Добра, лоша – това е! Изстрадана и преживяна! Запълнила 8 години от пространството на моя живот! Родена в безкрайни безсънни нощи и дълги уморителни дни, сред сенките на отминали във времето хора и съдби. Сред купища спомени, архиви и думи, оставени за живите върху безценните записи на диктофона.
Толкова много хора стояха до мен! И всеки от тях ми подари частица от себе си. Някои си тръгнаха, не издържали през годините. Но повечето останаха, защото вярваха в Делото!
И ето, че книгата е готова! Делото е свършено!
Това е особена книга. Разказ за драматичната история на Драматичния театър в Търново. За неговите върхове и падения! За полетите и унищожението! За творците и за тяхното дело! И нищо не е спестено. Всеки един, съзидател или унищожител, е отбелязан! Всеки е там, където му е мястото. И не хората, а времето ще отсъди делата им! Аз само ги отбелязах...”, написа във фейсбук авторът.


Ключови думи
Иван Митев книга
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати