Събота, 13 Мар 2021
            
Други

Ученичка разчита на гласовете ни, за да издаде първия си роман

  18.04.2019 16:13
Ученичка разчита на гласовете ни, за да издаде първия си роман

На едва 15-годишна възраст Ива Георгиева от Профилираната хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велико Търново, се класира за втори кръг на конкурса „Съвременни любовни романи“ на фондация „Буквите“. Благодарение на хъса и таланта си деветокласничката успя да застане наравно с останалите седем класирали се автори, сред които има хора на възраст над 30 години, професор, студенти и опитни творци. Тя е най-младият участник, успял да достигне до този етап на конкурса, и е на път да сбъдне мечтата си да издаде книга. Романите, които съберат най-много гласове от публиката, ще бъдат издадени. За младата писателка Ива можете да гласувате на адрес: http://love.bgizdatel.bg/project.php?id=21

Романът „Нарисувай есента в очите ми“, с който Ива се нареди сред осемте най-добри от страната, е дебютният ѝ. В него се разказва историята на младата Мартина Стоянова, успяла да пробие в света на журналистиката, благодарение на хитростта, упоритостта и красотата си. Миналото е зад гърба ѝ, настоящето е това, за което винаги е мечтала, а есенните ѝ очи с лешников цвят гледат напред към бъдещото, което изглежда обещаващо. Но една нощ, напоена с мирис на успех, червено вино и вечерен дъжд, в живота ѝ се завръща Христо Бонев – младият художник и нейна първа любов, чиито красиви зелени очи продължават да пазят тайни. Осем години след последната им среща той е променен и по-уверен, но в душата му са останали парченца от разбитата му тийнейджърска душа. В онзи дъждовен късен час Христо предизвиква Мартина да определи срещата им като съдбоносна или случайна, и това дава началото на тяхната нова история. Скоро Христо и Мартина разбират, че огънят помежду им никога не е загасвал, а е продължил да тлее, чакайки да дойде моментът, в който отново ще загори пламенно. А този момент настъпва и огънят не може да бъде спрян.

Можете да прочетете повече за романа и интересни откъси от него и да гласувате за Ива, като се логнете с фейсбук акаунта си на адрес: http://love.bgizdatel.bg/project.php?id=21! Крайният срок да я подкрепите, е 24-ти май.

 

 


Ключови думи
книга Ива
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати