Събота, 08 Oct 2022
            
Други

Преасфалтират улици край Градската градина в Горна Оряховица с пари от Министерския съвет

  18.01.2020 06:07
Преасфалтират улици край Градската градина в Горна Оряховица с пари от Министерския  съвет

Улиците в квартала край Градската градина, които са с добра ВиК мрежа, ще получат и нов асфалт тази пролет. Ремонтът се планира със средствата, които Общината получи извънредно за инфраструктура от Министерския съвет. При разпределението на излишъците в държавния бюджет в навечерието на Коледа, за Горнооряховска община бяха гласувани 3 милиона лева за инфраструктура и още 150 000 лв. за възстановяване на улици в Първомайци, пострадали от наводнения и за почистването на коритото на Янтра.
Колегите правят преценка на състоянието на улиците според жалбите и сигналите. Но пълно преасфалтиране ще се направи само на улици, където скоро подменяхме канализация и където ВиК „Йовковци” гарантират, че водопроводът е в добро състояние. За да не се налага прясно положеният асфалт  да се разкопава заради повреда по ВиК мрежата. В момента обсъждаме с представители на ВиК къде те ще направят първо ремонт по мрежата, за да включим улиците в списъка за реконструкция. Това трябва да стане до края на месеца, за да имаме яснота в какви мащаби работим, обясни кметът инж. Добромир Добрев.
Списъкът с улици, които ще се ремонтират, още не е уточнен, но вероятно в него ще попаднат „Хаджи Димитър”, „Добро поле”, „Тунджа” и още по-малки улички в този район. Преди няколко години Общината подмени канализацията в този квартал и се смята, че ВиК мрежата като цяло е достатъчно добра, за да се гарантира трайност на новия асфалт. Улица „Пирот” обаче не влиза в плановете, тъй като е много дълга и цялата сума би отишла само за нея.
До няколко дни трябва да приключи и вторият етап от ремонта на улица „Ангел Кънчев”. Предстои запечатване на улицата с асфалт от „Плевенчето” до Съда. След това ще остане полагане на втори слой асфалт по цялото протежение на улицата, но това вероятно ще стане в ранна пролет.


Ключови думи
Градска градина асфалтиране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати