Неделя, 14 Мар 2021
            
Светски

Ще успее ли Ефбет да стане една от най-големите компании за спортни залози в света

  14.01.2020 12:23
efb-17-efbet-world.konkurent.bg

Способен ли е българският бизнес да бъде конкурентен на световните имена? Efbet доказва, че това е възможно. И то в сферата на атрактивния хазартен бизнес.

Управлението на Цветомир Найденов и Боян Найденов

Начело на компанията Ефбет са братята Боян и Цветомир Найденови – Цеките, които основават първия български сайт за онлайн залагания през 2003 година. Първоначално платформата е известна като BalkanBet, но от 2011 г. носи името Efbet. Компанията не само е първият роден онлайн букмейкър, който получава лиценз от Държавната комисия по хазарта, но още през 2003 година получава и европейски лиценз в Малта. В средиземноморската държава и до днес е локализирано седалището на компанията.
Към момента Ефбет е един от най-успешните български брандове и най-големият роден оператор в сферата на онлайн залозите. Наред с виртуалната платформа компанията на Цветомир и Боян Найденови управлява и верига от наземни казина.
Но успехът не идва случайно. Семейство Найденови заемат ключова роля в история на частния бетинг сектор у нас. Братята са натрупали своя опит в сферата на хазарта от дългогодишната си управленска позиция в Еврофутбол – бранд, основна фигура в чието основаване е техният баща Стефан Найденов.

Темповете им на развитие

С всяка година виртуалната платформа за залози Ефбет изкушава с все по-интересни възможности любителите на адреналиновите игри. Предлагат се хиляди срещи и опции за различни залози всеки ден. Наред с традиционните пазари в спортове като футбол, волейбол, баскетбол и тенис, можете да следите на живо и да правите предположения за развитието на срещи от целия свят по снукър, ръгби, различни бойни спортове, хокей на лед и много други типове игри, сред които и електронни спортове.
Паралелно се разширява и веригата от десетки наземни казина Efbet. Сред най-новите, които отварят врати през януари тази година, са няколко обекта в София (Люлин, Красна поляна, на „Никола Мушанов“ и други).
За това колко успешен е проектът Ефбет, недвусмислено говори политиката на компанията всяка година да влага част от печалбата си в развитието на българския спорт. Онлайн букмейкърът е най-крупният частен инвеститор в родния спорт със сума от 25 милиона лева годишно, която се разпределя между различни спонсорски договори. Брандът спонсорира редица футболни отбори от първа, втора, трета и аматьорските лиги по футбол. По силата на спонсорски контракт с БФС цялата първата лига у нас се нарича именно Efbet лига. Финансирани са също федерациите по баскетбол, волейбол, отделни отбори (включително волейболните национали), федерацията по бокс, както и различни събития и състезатели.

Къде имат лицензи

Марката на Цеките има успехи и извън граница. От 2017 година Боян Найденов и Цветомир Найденов развиват дейност и в Румъния. Вече повече от две години в нашата северна съседка функционират няколко казина и онлайн хазартна платформа Efbet. През 2019 г. компанията получи лицензи за същата дейност и за Италия, Испания и Сърбия. В момента текат подготвителните дейности за реалния старт на работата и в тези държави, който се планира да бъде поставен преди средата на 2020 година.

Къде планират да получат лиценз

Собствениците на Ефбет са амбициозни и планират още по-широко представяне на разработената от тях марка. Планира се навлизане на бетинг пазарите във Великобритания и САЩ. Дали стъпката не е твърде смела? Успехът принадлежи на смелите.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати