Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Обучение по гражданска защита и здравно образование проведоха в СУ „Вичо Грънчаров“

  14.01.2020 09:19
Обучение по гражданска защита и здравно образование проведоха в СУ „Вичо Грънчаров“

Доброволците от Български младежки червен кръст при СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица с ръководител Даниела Кенарева проведоха обучение от типа „връстници обучават връстници” на децата от втори клас и техните учители Анка Йовчева и Ваня Недкова.
Целта на обучението е повишаване културата на подрастващите чрез придобиване на специфични знания  и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при земетресения, пожари и бедствия. Обучението е част от задължителните теми в часа на класа по Гражданска защита и Здравно образование.
Младите червенокръстци представиха усвояването на основни познания и умения при оказването на първа долекарска помощ по нестандартен, забавен и достъпен за малките участници начин. Особено атрактивни бяха образователните игри, отразяващи действията при земетресения и приготвянето на раница с необходимите вещи при извънредни ситуации. Запознаха децата и с противогаз и необходимостта от използването му.
Практическите демонстрации и обучения извършиха Преслава Георгиева, Наталия Христова, Йоана Тодорова и Габриел Савов от VII „А” клас, Йоана Димитрова, Ивана Николова, Даяна Янчева и Теодора Янчева от VIII „А” клас и Мартина Йорданова и Ивелин Атанасов от X „А” клас.


Ключови думи
БМЧК СУ "Вичо Грънчаров"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати