Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Доброволци от Младежкия червен кръст в Горна Оряховица организираха кампания за насърчаване на кръводаряването

  08.12.2020 09:27
Доброволци от Младежкия червен кръст в Горна Оряховица организираха кампания за насърчаване на кръводаряването

Доброволци от Младежкия червен кръст в Горна Оряховица организираха кампания за насърчаване на кръводаряването. Акцията се провежда съвместно с Отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и продължава до края на тази седмица.
Това не е първата такава кампания, която учениците от СУ „Вичо Грънчаров“ организират, за да насърчат кръводаряването.
„Миналата година направихме пак такава кампания, успяхме да съберем 20 кръводарители, 11 от които успяха реално да дарят кръв. Точно те ни бяха стимул да направим и следваща акция. Тази година имахме и повече време, в което да я направим по-мащабна “, казва Ивелин Атанасов, който е един от организаторите.
Тази година акцията е подкрепена и от редица популярни лица, които с видеа в социалните мрежи насърчават доброволното кръводаряване.
„Свързахме се с различни личности. Направихме усилия да стигне и до Министерството на здравеопазването, да стигне до РЗИ, да стигне до различни такива институции, които да ни съдействат“, споделят още доброволците .
Нуждата от кръв е непрекъсната, а доброволните кръводарители са необходими, за да може да се поддържа необходимият резерв, с който отделението трябва да разполага.
Екипът на единственото Отделение по трансфузионна хематология и ръководството на болницата изказват огромната си благодарност на младежите от БЧК – Горна Оряховица, за съпричастността и усилията, които не за първи път полагат за популяризирането и насърчаването на този хуманния и благороден акт кръводаряване. Кръводарител може да стане всеки клинично здрав и пълнолетен човек.
Желаещите могат да дарят всеки делничен ден от 8 до 13 часа в Отделението по трансфузионна хематология на областната болница във Велико Търново.


Ключови думи
БМЧК СУ "Вичо Грънчаров" кръводаряване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати