Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Малката Михаела от Велико Търново се бори за шанса си да живее

  11.01.2020 11:50
Малката Михаела от Велико Търново се бори за шанса си да живее

``Здравейте! Това е Михаела Георгиева на 1 година от Велико Търново. Михаела е болна от Спинална мускулна атрофия 1 тип – най-тежката форма на болестта``.
Така започва разказът на майката на Михаела от Велико Търново – Валерия Косева. През какво преминава семейството им Валерия споделя в платформата Helpkarma. Надеждата й е съдбата им да докосне повече хора, които да ги подкрепят в битката за живота на Михаела.
``Диагнозата беше установена на петия ѝ месец в София от професор Литвиненко. До третия месец тя беше добре, мърдаше крачета и ръчички, но в последствие движенията намаляваха и почти спряха. Сега помръдва леко стъпалата и ръцете, но не може да пълзи, да седи седнала и да си държи главата както всички деца. След като поставиха диагнозата, ние започнахме рехабилитация в град Дебелец.
Започнахме поддържащо лечение с медикамента "Спинраза", което е и единственото в България. "Спинраза" НЕ лекува, тя само поддържа. Но това е единствения шанс тя да живее!
Болестта е коварна и прогресира много бързо.
Закупихме животоподдържащи апарати благодарение на Вас! Сега е на вентилатор 24 часа, нуждае се от аспиратор постоянно, кафасист, когато е болна, и амбу винаги.
За тези скъпи апарати трябват консумативи - шлаухове, филтри, сонди и т. н.
Михаела се храни на сонда.
Нуждае се от специални храни, отделно приема и имунозащитни сиропи, за да не се разболява. Започнахме програма на "Корал" и няколко пъти в месеца даваме прахчета заради назогастралното хранене .
Започнахме рехабилитация в Сливен - остеопатия. Всеки месец по 10 процедури, от които виждаме голям ефект. През останалото време рехабилитация в Дебелец или на частно във Велико Търново.
Досега са сложени 4 инжекции "Спинраза", януари месец слагаме пета.
Ние вярваме че Михаела ще се оправи, затова се борим! Тя е прекрасна, красива и толкова умна!!! Тя е борбена!``, пише още Валерия.
Как може да помогнете на Михаела -  вижте тук

https://bg.helpkarma.com/campaign/shans-za-jivot-na-bebe-mihaela-610?fbclid=IwAR1sOQgrxs7I_bo_GjB1jFtg6vn47xuVf1iRnganwCwjPk6fybQYA3W7JTo

Банковата сметка в лева е в

Банка ДСК

BG38STSA93000019878295

Валерия Илиянова Косева

 


Ключови думи
Михаела Георгиева Спинална мускулна атрофия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати