Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Коледен базар в подкрепа на творческите състави организира НЧ „Напредък-1869”

  14.12.2019 17:15
Коледен базар в подкрепа на творческите състави организира НЧ „Напредък-1869”

Близо 20 щанда и десетки горнооряховчани подкрепиха инициативата на НЧ „Напредък 1869” за Коледен базар, в който творчески състави и различни организации участват, за да наберат средства за своята дейност. Идеята е внимание по Коледа да се обърне и на тези, които правят изкуство, и на тези, които организират благотворителни прояви.

Фоайето на Читалището се оказа тясно за всички, които пожелаха да се включат със свои щандове и за десетките горнооряховчани, които пък си купиха по нещо от тях, за да подкрепят дейността на съответния състав или организация. Замисълът на организаторите е всеки да продава на своя щанд изработени от него неща, а със събраните средства да финансира дейността си или пък някакви благотворителни инициативи. На щандовете, които благодарение на хубавото време се разпростряха и извън Читалището, се предлагаха всякакви ръчно изработени коледни сувенири, картички и вкусотии. Включиха се почти всички читалищни състави и доста училища и детски градини и то не само от Горна Оряховица, но и от Лясковец, Първомайци и дори майсторка на плетиво от Разград. Най-масово участваха вокалните групи на Аделина Колева и Стела Дойкова. Свои щандове разкриха ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Елин Пелин” и детската градина в Първомайци, ДГ „Щастливо детство”, студио „Мама мия”, защитеното жилище към Център „Мария”, СУ „Георги Измирлиев”, с няколко щанда участва ПГЕЕ „Ломоносов”.

И докато на щандовете изкушаваха с коледна украса и разни вкусни неща, сцената бе предоставена на дузина вокални, танцови и театрални колективи, които забавляваха гостите през цялото време на базара.


Ключови думи
Коледен базар НЧ "Напредък"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати