Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

2000 лева за два дни се събраха от коледния базар на фондация „Искам бебе”

  10.12.2019 14:08
2000 лева за два дни се събраха от коледния базар на фондация „Искам бебе”

2000 лева събраха доброволците от фондация „Искам бебе” – клон Велико Търново от коледния базар, който се проведе на 8 и 9 декември. В една от къщичките в парк Марно поле, предоставена безвъзмездно от Общинската туристическа агенция за различни центрове със социална насоченост, се продаваха разнообразни стоки – от меденки и книги, до стъклени изделия и играчки – ръчна изработка. Предлагаха се и украси за елхата и още много атрактивни неща, радващи окото. Всички средства ще бъдат дарени за ин витро процедури на двойки от Велико Търново с редродуктивни проблеми.  

„Изключително съм щастлива, защото си давам сметка, че доверието, което се гради с години, е от особено значение. Благодаря на абсолютно всички хора, които посетиха базара – и приятели, и познати, и непознати. Тази сума от 2000 лева, е нещо, което за старата столица, за коледен базар и само за два дни не се случвало. Хората търсеха нашия щанд, защото знаят коя е фондация „Искам бебе”, кои сме ние, искаха точно нас да подкрепят и го направиха”, каза за RegNews координаторката на фондация „Искам бебе” за старата столица Вероника Михайлова.   

Тя заяви още, че замислят и обсъждат внасянето на промени в правилника, свързани със сроковете за приемане и за подаване на документи в Общинския фонд „Ин витро”, защото един път в годината според тях е твърде малко. „Как точно ще се осъществи разпределянето на средствата за ин витро процедури ще го уточним съвместно със специалистите. Трябва ни още малко време, за да изчистим юридически предложенията ни. Фондация „Искам бебе” – клон Велико Търново сме много благодарни за съвместната ни работа с Общината. В много добри отношения сме с дирекция „Социални дейности” и съм сигурна, че ще го обмислим добре в интерес на двойките във Велико Търново с репродуктивни проблеми”, допълни г-жа Михайлова.

Това е последната инициатива за годината на доброволците от фондацията в старата столица. Но който иска да подкрепи каузата им, може да си закупи елхичка от сградата на Държавното горско стопанство „Болярка” на бул. „България” 23. 5 лева от всяко закупено дръвче отиват за покриване на нуждите по ин витро процедури.

Във фондацията сформират поредна четвърта група за психологическа подкрепа с психолог по репродуктивна медицина. Телефонът за контакти е 0886 801 309. За двойките посещенията са безплатни.

Ана Райковска


Ключови думи
коледен базар
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати