Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

На близо 100 самотни и бедни хора помогна кампанията „Коледен звън”

  14.12.2019 13:28
На близо 100 самотни и бедни хора помогна кампанията „Коледен звън”

Близо 100 самотни възрастни хора, социално слаби и бездомни получиха пакети с храна в навечерието на Коледа, благодарение на кампанията „Коледен звън – от Хора за Хора”, организирана от Севдалин Кръстев и Ярослав Матоуш. Първоначално кампанията бе замислена само за Горна Оряховица, но тъй като намери много широка подкрепа и се включиха много дарители, помощите стигнаха и до хора във Велико Търново, Долна Оряховица, Самоводене и Бреговица.

Помощта включва пакети с храни – боб, леща, ориз, захар, консерви, сухи супи, бульони, чай, консерви, сладки и плодове. Всичко това придружено с картичка, изработена от децата от втори клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица и група „Червена шапчица” на ДГ „Ален мак” в Горна Оряховица. На възрастните и болните хора пакетите бяха разнесени по домовете от Севдалин и Ярослав. На 14 декември пък в заведението на Севдалин „Клуб Вселената – при Севдо” нуждаещите се получиха освен пакета с продукти и топъл обяд – супа, основно, питка, кафе и плодове.

Над 30 дарители се включиха в кампанията и ние сме благодарни на всеки, независимо от размера на дарението. Самите ние бяхме изненадани колко хора пожелаха да дарят и да подкрепят хората в нужда. Дълбок поклон на децата, които ни подкрепиха, както и на техните родители и учители. „Коледен звън” се оказа много успешна инициатива, продължаваме не само по празниците да помагаме на хората, изпаднали в беда, коментираха Севдалин и Ярослав, които правят такива кампании няколко пъти в годината вече доста време.

Трудно могат да се изброят всички дарители, но най-голяма помощ на тази кампания оказаха Елица Гавазова от хотел „Амбарица”, Вики Тюфекчиева от „Тринавис” и „Камбаната” във Велико Търново, децата от ОУ „Иван Вазов”, организирани от педагогическия съветник Антоанета Баланова, групата на Милка Тодорова от ДГ „Ален мак”, Ахмед от закусвалня „Али баба”. Дарение на хранителни продукти направи и Дядо Коледа – Георги Симеонов, който посрещаше хората, раздаваше пакетите и не отказваше снимка с всеки.


Ключови думи
коледен звън
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати