Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Над 70 бездомници и самотни пенсионери получиха храни и дрехи от кампанията „Коледен звън”

  15.12.2018 13:56
Над 70 бездомници и самотни пенсионери получиха храни и дрехи от кампанията „Коледен звън”

Над 70 бездомници и самотни възрастни хора получиха пакети с храни, дрехи и обувки от благотворителната кампания „Коледен звън”. В продължение на месец десетки дарители от Велико Търново и Горна Оряховица, а дори и от чужбина, се включиха в инициативата да се съберат помощи за хората в най-трудно положение – останали без дом или без всякаква подкрепа от деца и близки. Събраха се консервирани и сухи храни, вафли, плодове, топли дрехи, обувки. Даренията са разпределени в пакети, които бездомниците получиха днес в кафе „Неделя” във Велико Търново и в „Съдбата на спортиста” в Горна Оряховица.


Ден по-рано младежи от ПГЕЕ „М. Ломоносов” в Горна Оряховица, организирани от своите учителки Искра Благинова и Диана Петрова, посетиха домовете на няколко самотно живеещи възрастни хора. Освен храни и дрехи самотниците получиха и ръчно изработени картички с пожелания, изработени от децата в Долна Оряховица, които по този начин подкрепиха кампанията „Коледен звън”.
Не очаквах толкова много хора да ни помогнат и благодаря на всички, които няма как да спомена. Благодаря на директора на Дирекция „Социално подпомагане” в Горна Оряховица Боряна Кирилова, която ни съдейства за организацията и най-вече на децата, които ни подкрепиха – от ОУ „Иван Вазов”, ПГЕЕ „М. Ломоносов” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица, каза инициаторът на кампанията Ярослав Матоуш. Най-големите дарения дойдоха именно от ученици на ОУ „Иван Вазов”, които се включиха много активно в кампанията. Сред индивидуалните дарители няма как да пропусна Вики Тюфекчиева и Валентин Йорданов от Велико Търново, Галин Караджов, Севдалин Кръстев, Николай Рашков, Мадлен Минова, Людмил Кръстев от Горна Оряховица. Много хора ни помогнаха с организирането на транспорта. Други помогнаха, но пожелаха да останат анонимни, но и техният жест няма да бъде забравен. Специално благодаря на Дядо Коледа – Георги Симеонов, който също участва в кампанията ни. Без подкрепата на медиите нещата нямаше да се получат, така че благодарности за Общинските радиа във Велико Търново и Горна Оряховица, областните вестници „Кореспондент”, „Янтра днес” и „Борба”, горнооряховския вестник „Седмицата” каза още Матоуш.


Храната и дрехите, които останат, ще бъдат дарени на Центъра за временно настаняване „Промяна” в Горна Оряховица. И тази зима това е единственото място в областта, което дава подслон на останали без дом хора.
 


Ключови думи
Коледен звън бездомници Ярослав Матоуш
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати