Понеделник, 17 Oct 2022
            
Светски

Първият за страната концерт на джаз пианиста Аспарух Бойлов ще е във Велико Търново

  05.12.2019 15:46
Първият за страната концерт на джаз пианиста Аспарух Бойлов ще е във Велико Търново

Виртуозният български джаз пианист с успешна международна кариера Аспарух Бойлов ще направи своя дебют в България. Младият музикант избра Велико Търново, за да се представи пред българската публика със самостоятелен инструментален концерт.
Събитието ще се състои на 13 декември вечерта в елитен търновски клуб, където на разкошен и напълно реставриран 100-годишен бял роял Аспарух ще изнесе двучасова програма. Тя включва джаз стандарти и любима съвременна инструментална музика.
Аспарух Бойлов е действащ пианист, който концертира вече повече от 15 години. Неговото име се споменава с възхищение и от публиката, и от колегите, с които е работил. Бойлов е един от най-успешните български джаз пианисти, чиято любов към музиката го отвежда далеч извън пределите на родината.
Атрактивния музикант е работил с инструменталисти от ”Бродуей”, свирил е с пианиста на Франк Синатра, саксофониста на Рей Чарлс, а концертирайки, буквално е обиколил половината свят.
Съвсем млад заминава за Мароко, влюбва се в пътешествията и решава, че ще работи като гастролиращ музикант. Реализира турнета в Нова Зеландия, Мексико, Хондурас, целия Карибски остров, Австралия, Хаваи, Бахамите, Френска Полинезия, Маями и Рио. Бележита за него се оказва работата в Аляска, където открива другата си голямата любов, освен музиката. Тя се казва Кристина, талантлива певица от Велико Търново. По това време му партнира в сценичните изяви. Двамата се влюбват, а предложението за брак той отправя именно докато са на сцената. Следват нови съвместни концерти и още редица екзотични страни.
Аспарух и съпругата му обаче започват да мечтаят за родината и за реализация в България. Постепенно идва решението да се установят у дома. Избират Велико Търново, където Аспарух се среща и започва съвместна работа с популярния местен музикант Петко Савов. Днес Савов е мениджър на пианиста, който е възпитаник на музикалното училище в Стара Загора, завършил е “Поп и джаз пиано” в музикалната Академия в София.
Великотърновският концерт на Аспарух Бойлов на 13 декември ще го представи на ценителите в целия му блясък. Джаз пианистът вече репетира и за клубната сцена с всички певици, които Петко Савов менажира.
До края на 2019 година Аспарух Бойлов ще излезе на сцена още с победителката в “Гласът на България” Стелияна Христова, с оперния тенор Момчил Караиванов, младата търновска звезда Християна Цветкова, както и с живата легенда на пиано бар култура у нас - певицата Мирела Величкова.


Ключови думи
Аспарух Бойлов петко савов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати