Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Общество

Дофинансират с 38 хиляди лева Хуманитарната гимназия

  04.12.2019 12:13
Дофинансират с 38 хиляди лева Хуманитарната гимназия

 38 хиляди лева да се отпуснат на Хуманитарната гимназия за последните два месеца на 2019 реши Великотърновския Общински съвет на днешното заседание № 3. Мотивите защити лично председателят Венцислав Спирдонов като изтъкна, че гимназията се развива в правилна посока благодарение и на директора си Павлин Витанов и трябва да получи подкрепа от общинските съветници. От 42 на 70 са се увеличили учениците в сравнение с миналата учебна година, а паралелките са нараснали от 5 на 6. 19 от учениците се обучават в хуманитарен профил, а останалите – в професиите „Лаборант” и „Изпълнител на термални процедури”.

В началото на сесията на местния парламент бе огласено, че БДО се отделя в самостоятелна политическа група с председател Калина Широкова.  

Безпроблемно минаха решенията за присъждане на наградата „Трифон Иванов” на Калоян Ненчев от футболната школа на „Етър”, както и новото футболно игрище до Спортното училище „Георги Живков” да носи името на големия ни футболист. Възражение обаче от страна на Стоян Витанов и цялата група на БСП имаше при гласуването на носителя на Академичната награда на Община Велико Търново. Предложението беше тя да се присъди Елица Топалова – завършила с успех 5,97 от семестриалните изпити специалността „Българска филология” и номинирана от Академичния съвет на Университета. С уважение към постиженията на Елица, Стоян Витанов изтъкна, че през учебната 2018/2019 година във ВТУ има друг абсолвент и то с успех 6,00 и това е Михаела Тюфекчиева от Юридическия факултет. Младата юристка има и повече научни публикации, като и участия в международни конференции и олимпиади. Стоян Витанов изказа подозрения, че момичето неправилно е неглижирано заради фамилията си. От свои източници RegNews разбра, че в комисията, която е трябвало да избере тазгодишният носител на Академичната награда, е постъпило само едно предложение и така членовете й са останали без право на избор. В крайна сметка с 22 гласа „за” Елица Топалова ще получи наградата на Общината, но без подкрепата на общинските съветници от БСП, които отказаха да гласуват.

 Общинският съвет реши още да се отпусне авансово финансова помощ за изграждане на Комплекс за социални грижи за възрастни хора и лица с умствена изостаналост.

Ана Райковска      

  


Ключови думи
заседание Великотърновски общински съвет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати