Сряда, 17 Мар 2021
            
Спорт

След бурно заседание на УС на „Етър”: Цанко Цветанов и Александър Нанков ще решават за новия треньор на отбора

  04.12.2019 16:30
След бурно заседание на УС на „Етър”: Цанко Цветанов и Александър Нанков ще решават за новия треньор на отбора

Днес се проведе заседание на УС на ФК „Етър” в опит да изглади и разреши редица проблеми в отбора, станали видими за обществото. В него да участва бе поканен и Красимир Балъков.

Прехвърчали са искри, чули се остри реплики, дебатите са били разгорещени, но изключително конструктивни, поне така увери председателят на ЕС на ФК „Етър” Георги Камарашев на брифинг пред журналистите. „Членовете на УС си казахме днес и нашите вини. Между нас вече няма скрити неща”, коментира още той. И всички решения са взети единодушно.

Като първа точка от Дневния ред е приета оставката на старши треньора Росен Кирилов. „Казвам го с нежелание, защото г-н Кирилов не присъства. Възлагахме му надежди, но той не оправда очакванията. Треньорът освен да е добър спортнотехнически, трябва и да изгражда колектива. Краси Балъков се справяше много добре с тази ситуация. Росен Кирилов като лидерско поведение и сработване с колектива, може би там му се получи пропуска”, коментира г-н Камарашев.  

Подадените оставки на Балъков – младши и на Александър Нанков ще се обсъждат на Общото събрание. Те са предизвикани от промяна в Закона за физкултурата и спорта, според които двамата влизат в конфликт на интереси. До 7 януари ще имат време да си приведат нещата в ред и да преосмислят решенията си за оставките. „Общото, около което се обединихме всички е, че те ще продължат да помагат в работата на клуба”, заяви председателят на ЕС на ФК „Етър” Георги Камарашев. „Имам свой клуб, в който участвам в Управителния му съвет и не мога да заемам и двете длъжности. Но всичко ще се реши на Общото събрание. За мен е важно към този момент клубът да завърши нормално годината”, обясни Александър Нанков, който увери, че ще продължи да помага на дублиращия отбор. .

Група ще прави подбора на нов старши треньор на отбора, като се говори и за нов треньорски екип. Заседаващите са се обединили около идеята, че за да върви отборът нагоре, той не трябва да се ръководи от треньор, който няма съответния сертификат и лиценз. Днес бе приета и оставката на помощник треньора Тодор Колев, който не само участва в позорния побой, но и не притежава такъв. Гласувано е отпускането на 8 хиляди лева за поетапна подготовка на двамата помощници - Мартин Стефанов (треньор на дублиращия отбор) и Стефан Ангелов (който води в момента юношите на „Етър” до 15 г.). И двамата имат лиценз А, но трябва да придобият пролиценз. Изискването към новия треньор на представителния тим е и двамата да влязат в щаба му. Предложението е на Александър Нанков като идеята е да се отглеждат в школата на „Етър” не само футболисти за първия отбор, но и треньори. Все пак членовете на УС допускат като съвсем нормално нещо бъдещият селекционер да си доведе и свои хора.

 Цанко Цветанов, Александър Нанков и с помощта на Красимир Балъков ще определят стратегията на „Етър”, която включва не само подбора на треньорите, но и селекцията. Тя ще пресява сегашният състав и ще определя кой ще бъде освободен и кой ще продължи. Ще отговаря и за подготовката. До провеждане на Общото събрание групата трябва да е избрала треньора.

Визията за „Етър” е да има отбор в Първа лига, и отбор в Трета лига, който да захранва с футболисти представителния тим. Премерено е и нивото на амбициите, като средносрочната цел е оставане в Първа лига и насочване на повече усилия при юношите. Финансовото положение на „Етър” не е цветущо, но не и трагично.

 Общо събрание ще се проведе на 7 януари 2020 г. от 14 часа, като часове преди това ще заседава УС, стана ясно днес. Зимната подготовка на отбора ще е в Турция, след 17 януари.

Ана Райковска   


Ключови думи
Етър УС заседание
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати