Вторник, 16 Мар 2021
            
Други

В Горна Оряховица спешни екипи неутрализираха „пожар“ в Локомотивно депо

  03.12.2019 16:52
В Горна Оряховица спешни екипи неутрализираха „пожар“ в Локомотивно депо РС ПБЗН

Във връзка с предстоящия Международен ден на доброволеца 5 декември, служители на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението в Горна Оряховица проведоха съвместно пожаро-тактическо занятие в Локомотивно депо - Горна Оряховица. Присъстващите станаха свидетели на незабавно спиране на тока и заземяване на контактната мрежа в района на "произшествието". След разузнаване от служители на РСПБЗН - Горна Оряховица, се установи, че гори трансформатор на втори вагон на подвижен ЖП състав, че пожарът се развива към съседните вагони и че в първи вагон е намерен „пострадал“ гражданин.
Началник ДС разпорежда на четирима доброволци да вземат носилка за спасяване и оказване на първа помощ на пострадалия. Екип на Центъра за спешна медицинска помощ пое  пострадалия и го транспортират в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица. Действията на екипите продължиха до напълно загасяване на пожара.
По време на занятието беше видно доброто взаимодействие между екипите на РСПБЗН, на доброволните формирования и на ЦСМП - Горна Оряховица.


Ключови думи
РСПБЗН доброволци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати