Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

Празник с много торти и награди организира за 10-та си годишнина Баскетболният „Локомотив”

  23.11.2019 16:09
Празник с много торти и награди организира за 10-та си годишнина Баскетболният „Локомотив”

Много медали, грамоти, купи и подаръци раздаде Баскетболен клуб „Локомотив” за първия си юбилей – 10 години от създаването на клуба и възраждането на баскетбола в Горна Оряховица. Награди получи и клубът – плакет от Българската федерация по баскетбол, връчен от президента й – баскетболната легенда Георги Глушков. Той връчи и юбилейни златни значки на федерацията, която тази година навършва 100 години, на председателя на Горнооряховския клуб Мариана Кушева и на основателя и почетен председател Митко Тончев.

БК „Локомотив” има кратка история. Създаден е в недалечната 2009 г. с идеята да се възроди баскетболът в Горна Оряховица и да се запалят децата по атрактивната игра. Клубът започва с малка група тогава 14-годишни момчета. Днес в клуба тренират близо 100 деца и младежи, разделени в пет възрастови групи. От две години е сформиран и мъжки отбор. Цялата юбилейна 2019 г. беше посветена на празника и бяха организирани десетина големи баскетболни събития, някои от които - като турнира по стрийтбол на площад „Георги Измирлиев”, имаха национално значение.

Празникът днес е посветен на хората, които бяха близо до нас, които ни подадоха ръка в трудните моменти, които останаха верни на каузата и „Локомотив”, сподели Мариана Кушева, която първа поздрави гостите.

На терена в спортна зала „Никола Петров” излязоха всички отбори на клуба. Първи бяха най-малките – 8-годишните момчета с треньор Лидия Костадинова. Следвани от групата на 10-12-годишните с треньор Мариана Кушева. Треньорът Ваня Маринова изведи 14-годишните. Юношите до 16 и до 18 години излязоха със своите треньори Цвятко Тръвнев и Митко Тончев. Накрая се представи и мъжкият отбор.

Отец Зоран Мамучевски благослови знамето, екипите и състезателите. Здрав дух в здраво тяло, тренирайте тялото си, но и ума, и духа си, пожела отец Зоран в ролята си на свещеник. Малко след което свали расото, за да облече екипа на „Локомотив” като част от мъжкия отбор на клуба.

Домакините бяха подготвили много награди за всички, помагащи на клуба през годините. Първите награди бяха за Общината в лицето на кмета инж. Добромир Добрев и на Общинското предприятие „Спортни имоти и прояви” и неговия директор инж. Петя Богданова. Отличие имаше за президента на Федерацията Георги Глушков и за нейния регионален представител Данаил Киров. Признание получиха училищните директори, които подкрепят клуба, както и фирмите, които са помагали през годините и с чиято помощ се осъществи юбилейната програма. Накрая, но не последно място, бяха благодарностите за учредителите, спортните деятели и треньорите, които са се посветили на каузата баскетбол и „Локомотив”.

След награждаването невероятно спортно шоу направиха състезателите на „Локомотив”, които се включиха в демонстративен мач на поколенията. Един срещу друг застанаха момчетата от първия представителен отбор на клуба и настоящият мъжки отбор, който се състезава в Аматьорската лига.

Поздрав към баскетболистите бяха подготвили момичетата от балет „Етна” към Младежки дом – Горна Оряховица.

Накрая, като на истински рожден ден, всяка формация на клуба получи по една торта със снимка на отбора. Сладкият финал беше осигурен от една от майките на малките баскетболисти – Дарина Узунова, която също празнува рожден ден на 23 ноември.


Ключови думи
баскетбол локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати